x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget QVT Fund a atacat în instanţă decizia acţionarilor Flamingo de recapitalizare a companiei

QVT Fund a atacat în instanţă decizia acţionarilor Flamingo de recapitalizare a companiei

01 Sep 2009   •   00:00

Fondul de investiţii QVT Fund, acţionar semnificativ al Flamingo, a atacat în instanţă decizia celorlalţi acţionari de recapitalizare a companiei printr-o emisiune de obligaţiuni, măsură prin care a fost respinsă cererea fondului privind dizolvarea retailerului IT şi de electrocasnice.



"QVT Fund a atacat, zilele trecute, în instanţă decizia AGA din august, când s-a aprobat emisiunea de obligaţiuni", a declarat azi Dragoş Simion, preşedintele Consiliului de Administraţie al Flamingo International, citat de Mediafax.

Fondul de investiţii a cerut, în iulie, dizolvarea Flamigo, însă solicitarea a fost respinsă în august de ceilalţi acţionari ai companiei. Acţionarii au aprobat atunci lansarea unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de cel mult 29 milioane lei, pentru susţinerea activităţii companiei. Obligaţiunile ar putea să fie convertite în acţiuni, la scadenţă, la cererea posesorului.

Dacă fondul de investiţii nu va cumpăra obligaţiuni în cadrul acestei operaţiuni şi nu îşi va modifica deţinerea până la scadenţa obligaţiunilor, iar alţi posesori ai titlurilor vor opta pentru transformarea în acţiuni, atunci participaţia QVT va fi redusă.

QVT Fund are 22% din acţiunile Flamingo, iar cel mai mare acţionar al companiei este Dragoş Cincă, a cărui participaţie este de 25,19% din capital. În structura acţionariatului se mai regăsesc omul de afaceri Dan Adamescu, care deţine indirect 17,5% din titluri, Alexandru Ion Ţiriac (5,12%) şi Flanco Holding, cu mai puţin de 5% din capital.

×