x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget RADIAŢII / Samsung C450, retras de pe piaţă

RADIAŢII / Samsung C450, retras de pe piaţă

de Alexandru Radescu    |    24 Feb 2009   •   00:00

Samsung retrage de pe piaţa românească celularul C450 (foto), din cauza unor probleme tehnice legate de valoarea peste limita admisă a nivelului de radiaţii (SAR).





Este vorba de modele produse în perioada martie-decembrie 2008, vânzările pe piaţa locală fiind de aproximativ 55.000 de unităţi. Problema a apărut iniţial pe piaţa din Olanda, firma coreeană trebuind să înlocuiască peste 140.000 de unităţi, conform informaţiilor apărute pe site-ul next-up.org. Potrivit acestei surse, nivelul undelor radio emise de acest telefon este cu 45% mai mare decât maxima prevăzută de normele internaţionale, respectiv 2W/kg, (SAR fiind acronimul pentru Rata de Absorbţie Specifică).

Persoanele care doresc pot să-şi înlocuiască terminalul cu unul nou, acelaşi model, mai multe informaţii fiind disponibile pe site-ul producătorului precum şi la numărul de telefon 0800-80.06.08. Programul se va desfăşura pe parcursul a două luni, până la data de 23 aprilie.

În momentul de faţă, Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii verifică doar documentele oficiale care însoţesc produsele, nerealizând şi partea de teste. Instituţia intenţionează să achiziţioneze un asemenea aparat în cursul acestui an, după cum ne-au declarat reprezentanţii ANC.

×
Subiecte în articol: IT