x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget RCS&RDS vinde acţiuni salariaţilor

RCS&RDS vinde acţiuni salariaţilor

27 Apr 2011   •   16:44

RCS&RDS va vinde unor salariaţi sau reprezentanţi ai firmelor din grup acţiuni la preţ preferenţial, iar RCS Management va contracta un credit de până la 40 milioane de euro şi va cumpăra acţiuni proprii, potrivit unor convocatoare AGA de la finele lunii mai.

Grupul este controlat indirect de către omul de afaceri Zoltan Teszari.

Tot la finele lunii mai, acţionarii RCS Management, firmă controlată direct de Teszari, cu o participaţie de 58,92%, vor discuta contractarea unui credit de până la 40 milioane de euro şi dobândirea de către societate a unui număr determinat de acţiuni proprii.

Alături de Teszari, acţionariatul RCS Management include alte opt persoane fizice, cu participaţii cuprinse între 2 şi 8%, plus Cable Communications Systems (Olanda) - 2,99%. În 2008 şi 2009, societatea a raportat pierderi, iar din profitul net aferent anului 2007 a acordat dividende de 11,2 milioane de lei.

Printre cele 15 persoane fizice care deţin acţiuni la RCS&RDS se numără Valentin Popoviciu, director dezvoltare în cadrul operatorului, cu o participaţie de 0,39%, şi Ovidiu Ghiman, fost director comercial al societăţii, în prezent directorul pentru strategie şi dezvoltarea afacerii al Romtelecom. Ghiman deţine un număr de 1.687.850 titluri, reprezentând 0,39% din capitalul social al RCS&RDS.

Societatea are 422,06 de milioane de acţiuni, la o valoare nominală de 0,1 lei, împărţite de Cable Communications Systems (Olanda) - 88,9%, RCS&RDS - 5,04%, Zoltan Teszari - 2,03%, Csaba Ianos Ludescher - 1,1% şi alte 15 persoane fizice cu participaţii sub 1%, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

×
Subiecte în articol: rcs&rds zoltan teszari actionari rcs