x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Reglementarea Radiocom-ului

Reglementarea Radiocom-ului

05 Mar 2009   •   00:00

Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii a adoptat primele reglementări în domeniul serviciilor de transmisie în format analogic prin sistemele radioelectrice, urmând ca Societăţii de Radiocomunicaţii, susceptibilă de monopol, să îi fie impuse reguli care să elimine problemele concurenţiale.



"În urma finalizarii procesului de consultare, am adoptat primele reglementări pe piaţa de broadcasting, am desemnat Societatea Naţională de Radiocomunicaţii ca fiind operator cu putere semnificativă şi îi impunem obligeţii care vor duce la eliminarea problemelor concurenţiale pe care le-am identificat pe această piaţă", a declarat ieri preşedintele ANC, Liviu Nistoran.

În urma analizei de piaţă, ANC a constatat că există indicii cu privire la probleme concurenţiale legate, în principal, de poziţia de monopol deţinută de SNR pe piaţa transmisiei programelor de televiziune şi radiodifuziune ale Societăţilor Române de Televiziune şi de Radiodifuziune.

Astfel, autoritatea va impune SNR obligeţia de control şi de fundamentare a tarifelor în funcţie de costuri.

"În acest scop, ANC va consulta şi va adopta un regulament privind dezvoltarea unui model de calculaţie a costurilor, urmând ca, în termen de cel mult un an de la adoptare, SNR să dezvolte şi să implementeze acest model. Până la data implementării modelului de calculaţie, SNR va avea dreptul de a majora tarifele pentru serviciile reglementate o singură dată şi numai cu acordul prealabil al autorităţii", se arată într-o decizie a Autorităţii.

Potrivit reprezentanţilor ANC, elaborarea şI adoptarea regulamentului se face în aproximativ 6 luni.

×
Subiecte în articol: IT