x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Românii de la ARCA prezintă la Monaco un vehicul zburător propulsat electric

Românii de la ARCA prezintă la Monaco un vehicul zburător propulsat electric

15 Apr 2016   •   14:47
Românii de la ARCA prezintă la Monaco un vehicul zburător propulsat electric

ArcaBoard, un vehicul zburător propulsat electric asemănător unui skateboard, a fost prezentat joi pentru prima dată publicului la Top Marques Luxury Show din Monaco, în prezenţa preşedintelui ARCA Space Corporation, Dumitru Popescu, marcând lansarea oficială pe piaţă a acestui produs.

Echipa ARCA a prezentat dispozitivul Prinţului Albert II de Monaco şi prim-ministrului Principatului, Serge Telle.

Preţul de bază al acestui dispozitiv este de 19.900 de dolari, care poate scădea la 14.900 de dolari în baza unor parteneriate cu diferiţi furnizori încheiate de compania producătoare, conform site-ului companiei.

"Pentru prima oară în istorie, fiecare persoană va avea posibilitatea să zboare oriunde doreşte, oricând doreşte". ArcaBoard este "primul vehicul revoluţionar de la apariţia bicicletei, a automobilului sau avionului", după cum îl descrie compania.

ArcaBoard este propulsat electric, având 272 cai putere şi 203.000 W, fiind "cel mai puternic şi mai uşor vehicul personal creat vreodată". ArcaBoard se poate deplasa în orice direcţie, înainte şi înapoi.

Construit din materiale compozite, vehiculul are dimensiunile de 145 x 76 x 15 cm şi o greutate de 82 de kilograme. Această tehnologie permite unei persoane cu greutatea de maxim 110 kg să zboare. Vehiculul poate să zboare la o înălţime de 30 de centimetri, cu viteze de până la 20 km/h. Performanţa este limitată de senzorii care o echipează. Anduranţa maximă este de 6 minute, iar cu încărcătorul aferent realimentarea bateriei se face în 6 ore. Compania oferă şi un accesoriu care se achiziţionează separat, denumit ArcaDock, care face posibilă reîncărcarea rapidă a bateriilor, în doar 35 de minute.

ARCA Space este o companie de inginerie aerospaţială, cu sediul în Las Cruces - New Mexico (SUA), al cărei obiectiv principal este explorarea spaţială. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ArcaBoard