x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Romanii se inghesuie la abonamente de Net

Romanii se inghesuie la abonamente de Net

13 Aug 2004   •   00:00

Numarul de abonamente la servicii de Internet s-a dublat in perioada 2002-2003, potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC).

"Am inregistrat pentru sfarsitul anului 2003 un numar de peste 906.000 de abonamente la Internet si va atrag atentia ca un asemenea abonament deserveste fie o familie intreaga, fie o intreaga institutie de invatamant, fie o intreaga companie privata", a declarat Ion Smeeianu, presedintele ANRC.

ACCES RAPID. In anul 2002, raportul dintre utilizatorii de dial-up si cei care utilizau conexiuni dedicate era de aproximativ 3 la 1, in timp ce in 2003, acest raport s-a echilibrat, numarul abonamentelor dedicate ajungand la 485.000, iar cele dial-up la 421.000. "Tot mai multi romani, persoane fizice si juridice, aleg sa utilizeze o conexiune mai rapida, dedicata, pentru a beneficia de toate avantajele accesului la Internet pentru afaceri, pentru studiu sau pentru petrecerea timpului liber", a afirmat presedintele ANRC.

CONCURENTA. Telefonia mobila a crescut spectaculos, cu aproape doua milioane de abonati, in perioada 2002-2003. Operatorii de telefonie intrati pe piata telecomunicatiilor au castigat teren pe segmentul apelurilor internationale in fata RomTelecom, ajungand la sfarsitul anului trecut la o cota de piata de 23%. In ceea ce priveste convorbirile nationale, RomTelecom detine inca monopolul, cu 99% pe segmentul apelurilor locale si interurbane si 98% pe cel al apelurilor fix-mobil.

CONVORBIRI. Traficul la convorbirile locale a fost la finele anului 2003 de 6,8 miliarde minute, nivel cu 10% mai ridicat comparativ cu anul precedent. Cea mai mare crestere a inregistrat-o traficul interurban, de la 922,4 milioane minute la 1,07 miliarde anul trecut. (Iohanna Onaca)

×
Subiecte în articol: IT