x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Scădere masivă a cheltuielilor IT

Scădere masivă a cheltuielilor IT

13 Oct 2009   •   00:00

Piaţa românească a soluţiilor pentru gestionarea resurselor întreprinderii va scădea în acest an cu 20%, la 97,9 milioane euro, influenţată de criza economică şi de instabilitatea politică, se arată într-un studiu realizat de firma Pierre Audoin Consultants.



"Începând din al treilea trimestru al anului trecut, criza financiară şi economică, într-o combinaţie total nefastă cu instabilitatea politică şi refuzul României de a accepta şi contracara efectele locale, au dus la o reducere treptată a cheltuielilor IT, ajungându-se în unele cazuri la 70-75% din bugetele prevăzute în anul anterior", a declarat azi, într-o conferinţă de presă, Eugen Schwab-Chesaru, managing director pentru Europa Centrală şi de Est al firmei de cercetare şi analiză PAC

În 2008, piaţa soluţiilor ERP a crescut cu 7%, la 120,8 milioane euro.

"Soluţiile SAP au avut cea mai mare cotă anul trecut, de 24%, fiind urmate de cele Oracle, cu 15%, şi de cele produse de Total Soft, cu o cotă de 10%. Pe segmentul implementărilor de astfel de aplicaţii, cea mai mare cotă a aparţinut S&T România, respectiv 11,5%, urmată de IBM România, cu 9,5%, şi de Ness, cu 8,5%.

Pentru 2010, PAC estimează o creştere cu 10% a pieţei româneşti a soluţiilor ERP, mai ales că sectorul public trebuie armonizat cu cerinţele Uniunii Europene.

“Este de remarcat că piaţa ERP din România suferă acut de o lipsă a proiectelor guvernamentale care să vizeze implementarea soluţiilor petru gestionarea mai corectă a fondurilor publice, o previzionare bugetară adecvată şi creşterea transparenţe. Ţări ca Cehia, Slovacia sau Polonia au adoptat soluţii ERP în sectorul public, iar acest fenomen a dus şi la impulsionarea pieţelor de software şi servicii informatice”, a subliniat Schwab-Chesaru, citat de Mediafax.








×