x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Şeful Cosmote&Romtelecom ironizează tarifele impuse de ANCOM

Şeful Cosmote&Romtelecom ironizează tarifele impuse de ANCOM

de Alexandru Radescu    |    19 Sep 2013   •   18:02
Şeful Cosmote&Romtelecom ironizează tarifele impuse de ANCOM

Operatorul Cosmote a organizat azi o conferinţă de presă pentru a prezenta noul portofoliu de abonamente, sub eticheta Free, o simplificare a ofertei de “nelimitate” în zona de trafic internet, minute voce şi SMS-uri. După cum era de aşteptat, discuţiile au deviat şi către alte puncte de interes din telecomul local, neputând fi ocolit nici subiectul noilor tarife de interconectare impuse de arbitrul telecom.  

Sub presiune

Spre bucuria utilizatorilor de servicii telecom din România, noul val al diminuărilor de tarife este unul dintre cele drastice de până acum. Mai mult, alături de Lituania, România se poate lăuda cu cele mai mici tarife la telefonia mobilă din spaţiul UE

Evident, operatorii sunt de altă părere când vine vorba de diminuarea acestor tarife.

"ANCOM a propus anumite reduceri la tarifele de interconectare care, în general, sunt în aceeaşi linie cu ceea ce vine de la Bruxelles şi Comisia Europeană. În câteva ţări, reglementatorii şi-au pus întrebări şi au pus sub semnul întrebării înţelepciunea acestor prevederi care vin de la Bruxelles.În Olanda, spre exemplu, instanţa a pus tarifele de interconectare mai sus decât propunerea reglementatorului. Eu sunt străin în această ţară, dar (...) dacă analizez din punct de vedere macroeconomic această propunere, mi se pare puţin nostim faptul că România vrea să subvenţioneze operatorii din Germania, Poate că ar trebui să fie invers", a declarat azi directorul executiv Cosmote şi Romtelecom, Nikolai Beckers.

Arbitrul telecom a propus ca de la 1 ianuarie 2014 tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte fixe să scadă de la 0,67 eurocenţi/minut la 0,15 eurocenţi/minut, iar tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte mobile de la 3,07 eurocenţi la 0,86 eurocenţi/minut. Tariful de interconectare reprezintă preţul plătit pe piaţa de gros de un furnizor de servicii de telefonie operatorului în reţeaua căruia sunt terminate apelurile efectuate de proprii utilizatori. Iar acest preţ se regăseşte în tariful perceput utilizatorului final care iniţiază apelul.

 

 

 

×