x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Orange şi Deutsche Telekom, indecişi pe piaţa comunicaţiilor

Orange şi Deutsche Telekom, indecişi pe piaţa comunicaţiilor

04 Iun 2014   •   20:43
 Orange şi Deutsche Telekom, indecişi pe piaţa comunicaţiilor

 Grupurile de telecomunicaţii Orange SA şi Deutsche Telekom AG, care împreună deţin operatorul britanic de telefonie mobilă EE, vor evalua opţiunile pentru această societate mixtă în vara acestui an, a declarat azi directorul financiar de la Orange, Gervais Pellissier, transmite Bloomberg.

Deşi opţiunea preferată pentru EE este o ofertă publică iniţială vor fi evaluate şi alte opţiuni, în funcţie de strategiile rivalilor pentru piaţa din Marea Britanie, a declarat Gervais Pellissier. Potrivit acestuia dacă rivalii vor începe să vândă pachete de servicii incluzând Internet, Televiziune şi voce, EE ar putea face acelaşi lucru, ceea ce ar putea afecta perspectivele pentru un IPO.

'Vom lua o decizie după ce vom reveni din vacanţă', a declarat Gervais Pellissier.

În paralel, Orange a purtat o serie de discuţii preliminare cu Bouygues Telecom, discuţii care s-ar putea finaliza cu fuziunea celui mai mare operator francez de telefonie cu numărul trei. Guvernul francez deţine 27% din acţiunile Orange, este favorabil unei fuziuni care ar duce la reducerea numărului de operatori de telefonie mobilă de pe piaţa franceză, de la patru în prezent la trei.

Orange generează jumătate din veniturile sale în Franţa iar restul în Spania, Polonia, Africa şi Orientul Mijlociu. În primul trimestru al acestui an, vânzările Orange au scăzut cu 4,6% până la 9,8 miliarde de euro în timp ce profitul operaţional a scăzut cu 3,4% până la 3,02 miliarde de euro.

Pe piaţa din România, veniturile Orange România au crescut, în primul trimestru din 2014, cu 4,9% până la valoarea de 230 de milioane de euro, în timp ce numărul abonaţilor a ajuns la aproape 10,4 milioane, mai mulţi cu 1,76% faţă de intervalul similar din anul anterior. Conform datelor, la 31 martie 2014, Orange avea 10.394.000 de clienţi, în creştere cu 1,76% comparativ cu primul trimestru din 2013, când existau 10,214 milioane clienţi. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: orange uk piata telecom deutsche telekom EE