x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Software - Database 11g, in Romănia

Software - Database 11g, in Romănia

de Alexandru Radescu    |    19 Sep 2007   •   00:00

Oracle a lansat astăzi in Romănia Database 11g, ultima versiune a celei mai performante baze de date din lume. Softul este proiectat pentru a fi instalat pe orice tip de calculatoare, de la servere de mici dimensiuni pănă la servere SMP şi clustere "high-end". Database 11g administrează toate datele, de la informaţiile de business tradiţionale la informaţii XML sau spaţiale 3D.

"In Romănia, cota de piaţă Oracle pentru sistemele de gestiune a bazelor de date a fost de 72,1% in 2005, conform raportului IDC. In lipsa datelor oficiale pentru 2006, se estimează un procent de două treimi din piaţa sistemelor de gestiune a bazelor de date", a declarat Dan Gărlaşu, Technology Sales Director in cadrul Oracle Romănia.

Distribuţia beneficiarilor de sisteme de gestiune pentru bazele de date are in Romănia o repartizare relativ uniformă pe principalele sectoare de activitate. Domeniul serviciilor financiar-bancare a reprezentat aproximativ 30%, fiind urmat de serviciile publice cu 24%, sectorul de telecomunicaţii cu aproximativ 20% şi sectorul de utilităţi cu 12%.
Â

×
Subiecte în articol: IT