x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

24 Feb 2009   •   00:00

24 februarie 2009



DISPONIBILIZĂRI
Grupul Vodafone intenţionează să concedieze câteva sute de angajaţi din Marea Britanie pentru a reduce costurile şi a conserva profitul în perioada crizei economice, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate de Bloomberg. Ţinând cont de situaţia economiei mondiale, directorul general al Vodafone, Vittorio Colao, face presiuni pentru creşterea profitabilităţii operaţiunilor. Colau a spus, la 3 februarie, că Vodafone face progrese în eforturile de a reduce cheltuielile cu un miliard de lire sterline (peste 1,1 miliarde euro) până în martie 2011. (Cristian Ionescu)

BANII ÎNAPOI!
Microsoft a anunţat ieri că, din cauza unei erori contabile, o parte din angajaţii concediaţi săptămâna trecută vor trebui să dea înapoi o parte din banii primiţi sub formă de compensaţii. Compania a disponibilizat în cursul lunii trecute 1.400 de angajaţi, aceştia făcând parte dintr-un lot de 5.000 de persoane care vor fi disponibilizate în următoarele 18 luni. Potrivit itnews.com.au, compania a trimis scrisori celor care au primit bani în plus, prin care aceştia sunt sfătuiţi să trimită surplusul de bani înapoi. Compania nu a specificat numărul celor care au primit bani în plus sau despre ce sumă este vorba. (Cristian Ionescu)

Gmail Offline!
Utilizatorii serviciului de mesagerie electronică Gmail de la Google au avut ieri neplăcuta surpriză de a se găsi în imposibilitatea logării pe e-mail timp de câteva ore. Potrivit informaţiilor emise de Google, serviciul de mesagerie s-a oprit singur în jurul orei 09:30 GMT, iar compania a specificat că nu toţi utilizatorii au avut probleme, ci doar "o parte". Varianta pentru telefoanele mobile a Gmail nu a fost afectată, singurele probleme fiind raportate la varianta pentru PC. Potrivit ultimelor estimări, aproximativ 113 milioane de persoane folosesc serviciul Gmail. (Cristian Ionescu)

×
Subiecte în articol: IT