x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Mar 2009   •   00:00

14 martie 2009



CE ANALIZEAZĂ
Comisia Europeană analizează detaliile noii legislaţii adoptate de România în domeniul telecomunicaţiilor, în contextul reorganizării Autorităţii de Reglementare, a declarat ieri Martin Selmayr, purtător de cuvânt al CE pentru Societatea Informaţională, citat de Mediafax. Reorganizarea ANC (devenită ANCOm) are loc în contextul lansării unei proceduri de infringement pe care CE a lansat-o în februarie la adresa României.

XPRESS MUSIC

Nokia a lansat două noi terminale din familia Xpress Music: 5330 şi 5730. Modelul 5730 (foto) are tastatură qwerty şi funcţionează în reţea HSDPA, conţine un card de 8 GB şi cameră foto de 3.15 MP. Terminalul dispune de conectivitate EDGE, dar asigură şi conexiune Wi-Fi. Va fi disponibil din trimestrul III al anului la preţ de 280 euro. (A.R.)

GOOGLE VOICE
Compania Google a lansat un serviciu care permite utilizatorului să aibă un număr unic pentru domiciliu, pentru locul de muncă şi pentru celulare şi care îi transformă mesajele vocale primite în e-mail. Acest serviciu nu este deocamdată accesibil decât abonaţilor operatorului de telefonie mobilă GrandCentral, care a fost cumpărat de Google în iulie 2007, însă va fi accesibil tuturor în următoarele săptămâni.

PARC SOFTWARE
Ministerul Comunicaţiilor intenţionează să înfiinţeze câte un parc software în fiecare din cele opt regiuni de dezvoltare ale României, urmând să fie create peste 5.000 de locuri de muncă în domeniul IT&C, a declarat ministrul Gabriel Sandu, citat de Mediafax. El a adăugat că, în discuţiile cu reprezentanţii companiilor HP, Nokia, Ericsson, Orange, Vodafone, aceştia au solicitat înfiinţarea de parcuri tehnologice. Parcurile software vor fi finanţate din bugetul MCSI şi al Ministerului IMM-urilor, din fonduri europene şi ale autorităţilor locale.

NOTEBOOK

Sony a lansat mai multe modele de notebook-uri, preţurile noilor membri Vaio variind între 4.700 şi 7.300 de lei. Cel mai scump, modelul AW21S/B (foto) are o diagonală de 18,4 inci (aprox 47 cm), procesor Intel Core 2 Duo P8600, placă video GeForce 9600M GT cu memorie de 512 MB. Pentru stocare există un HDD de 500 GB. (A.R.)

×
Subiecte în articol: IT