x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Sep 2009   •   00:00

4 septembrie 2009



LICITAŢIE
Radiocom va organiza la 15 octombrie o licitaţie pentru achiziţionarea de echipamente WiMAX necesare dezvoltării reţelei operatorului, valoarea contractului fiind estimată la 51,8 milioane de euro, cu TVA inclusă. Conform caietului de sarcini, contractul presupune achiziţia şi instalarea de echipamente în vederea construirii unei reţele de transport şi acces la clienţi tip WiMAX la nivel naţional pe infrastructură de fibră optică. Contractul se va derula pe o perioadă de 48 de luni. WiMAX este un standard care permite furnizarea de servicii de net broadband, fără fir, pe distanţe de 50 km.

G.I. JOE MOBIL
Utilizatorii de telefoane mobile au acum la dispoziţiei jocul "G.I. Joe: Ascensiunea cobrei", având ca punct de pornire filmul cu acelaşi nume. Jocul este proiectat în trei moduri rapide, misiunea principală fiind aceea de a îndruma echipa G.I. Joe spre victorie în lupta contra organizaţiei Cobra. Fiecare membru al echipei este protejat de un costum F.I. Joe Accelerator, care se încarcă automat după ce este lovit.Produs de EA Mobile sub licenţa Hasbro, jocul este disponibil în România spre descărcare din portalurile principalilor operatori de telefonie mobilă. . (Alexandru Rădescu)

BUSINESS
Proprietarul firmelor din grupul GeCAD, Radu Georgescu, şi-a transferat acţiunile către o firmă din Cipru, Concentric Limited. Motivul deciziei este consolidarea afacerilor într-o structură de tip holding şi extinderea posibilităţilor de dezvoltare, inclusiv prin atragerea unor investitori străini. Concentric Limited are ca unici acţionari pe Radu Georgescu şi soţia sa. Grupul include firmele GeCAD Software, GeCAD Epayment International, GeCAD Net şi GeCAD Technologies. În 2003, GeCad a vândut antivirusul RAV către Microsoft, la o sumă estimată între 10 şi 20 de milioane de dolari. (A.R.)

SECURITATE
Trojan.Clicker.CM domină clasamentul ameninţărilor informatice pe august, cu 12% din totalul sistemelor infectate în Romania. Conform unui raport BitDefender, troianul este prezent pe site-uri ce conţin materiale ilegale, cum ar fi programe ce distrug sistemele de protecţie ale aplicaţiilor comerciale, precum şi pe site-uri cu materiale pornografice. Pe locul doi se află Autorun.Inf, un troian care este utilizat pe scară largă de mai multe familii malware pentru a se propaga prin dispozitivele detaşabile. Această metodă este specifică atacurilor tip vierme, precum Downadup şi Win32.TDSS. (A.R.)

×
Subiecte în articol: telecom