x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Stocarea datelor pe smartphone, în atenţia politicienilor

Stocarea datelor pe smartphone, în atenţia politicienilor

26 Apr 2011   •   16:51

Apple, Google şi alte patru companii trebuie să răspundă la mai multe întrebări din partea unor congressmani, care vor să afle dacă produsele lor încalcă dreptul la viaţă privată al utilizatorilor prin urmărirea, stocarea şi transmiterea de date referitoare la pozitia acestora, transmite Bloomberg.

Un număr de cinci congressmani republicani au trimis scrisori companiilor pentru a afla informaţii, referitoare la cum sunt stocate datele privind locul in care se afla utilizatorii, cum pot fi accesate şi dacă sunt transmise unor terţe părţi, a anunţat comisia pentru energie şi comerţ din Camera Reprezentanţilor.

Senatorul Al Franken, democrat de Minnesota, a invitat membri din conducerile Apple şi Google la o audiere, pe 10 mai, privind respectarea vieţii private în folosirea telefoanelor mobile.

Un raport realizat de doi cercetători americani a avertizat în această lună că iPhone-urile şi iPad-urile produse de Apple conţin un fişier care înregistrează detaliat locul în care se află posesorul pe parcursul unei perioade de luni sau chiar ani.

După publicarea raportului, autorităţile de reglementare din Franţa, Germania, Italia şi Coreea de Sud au lansat investigaţii.

Wall Street Journal a relatat săptămâna trecută că Google şi Apple strâng informaţii despre pozitia utilizatorilor pentru a dezvolta baze de date capabile să indice cu precizie, prin intermediul telefonului mobil, locul în care se află o persoană.

În cazul Google, potrivit unor noi cercetări ale analistului Samy Kamkar, un telefon echipat cu SO Android a înregistrat pozitia la fiecare câteva secunde şi a transmis datele către Google de cel puţin câteva ori la fiecare oră. În plus, softul Android a transmis inclusiv numele, locul şi intensitatea semnalului reţelelor Wi-Fi din apropiere, respectiv un cod unic de identificare a telefonului.

Reprezentanţii Apple şi Google nu au putut fi contactaţi de Bloomberg pentru a comenta acţiunile comitetului din Camera Reprezentanţilor.

×