x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sunet MP3 / Imagine MP4

Sunet MP3 / Imagine MP4

de Mihai Petrescu    |    01 Mar 2007   •   00:00
Sunet MP3 / Imagine MP4

Ai chef de muzica? Un MP3 Player este solutia cea mai potrivita, oriunde si oricand. In plus, iti poate stoca documentele sau fotografiile. Un MP4 player este un dispozitiv portabil, ce poate reda filme sau clipuri. Ce avantaje are un astfel de dispozitiv?

TEST HARDWARE > MP3 & MP4 playere
  • Ai chef de muzica? Un MP3 Player este solutia cea mai potrivita, oriunde si oricand. In plus, iti poate stoca documentele sau fotografiile.

    MP3 playerul nu este singurul aparat de mici dimensiuni care poate reda muzica. Acest lucru il pot face acum si telefoanele mobile, camerele foto digitale, chiar si reportofoanele de buzunar. Diferenta dintre aceste aparate si un MP3 player este data, insa, de calitatea sunetului, dar si de multitudinea de optiuni de care dispune un MP3 player. Ne aducem aminte cu nostalgie de momentele cand ascultam muzica la propriul walkman, si ce incantati eram ca o putem face oriunde. Apoi au aparut cd-playerele portabile… Dupa doar cativa ani, aceste aparate par a fi din vremuri apuse, din moment ce un MP3 player din ziua de astazi poate stoca zeci, sute sau mii de melodii si are dimensiuni minuscule. Muzica in format MP3 mai are un avantaj, si anume ca fisierele includ identificari numite "ID3 Tag", ce ii permit playerului sa preia numele melodiei, artistul, albumul din care face parte etc., si vi le poate afisa pe displayul LCD incorporat. Transferul muzicii catre player se face cu ajutorul calculatorului, folosindu-se un soft special livrat cu MP3 playerul, sau direct in cazul in care playerele suporta functia de pen drive sau usb stick. Unele Mp3 playere pot reda muzica si in alt fel de format gen WAV, OGG, AAC, ASF etc., si pot fi dotate cu radio FM, microfon sau program pentru vizualizarea fotografiilor.

  • Un MP4 player este un dispozitiv portabil, ce poate reda filme sau clipuri. Ce avantaje are un astfel de dispozitiv?

    Denumirea de "MP4 player" este inspirata de la "MP3 player", unde cuvantul "MP3" sugereaza formatul celor mai cunoscute pe care aparatul le poate reda. "MP4" este impropriu folosit, deoarece aceste dispozitive nu redau neaparat fisiere MP4 (care pot fi atat video cat si audio), ci sunt capabile de a reda fisiere video. Denumirea de "MP4 player" este adoptata de majoritatea utilizatorilor care inteleg mult mai bine despre ce este vorba decat daca li s-ar spune "player portabil multimedia". In functie de memoria de care dispune un astfel de dispozitiv, flash sau hard-disk acestea pot avea dimensiuni mai mici sau capacitati de stocare mai mari. La MP4 playerele cu memorie flash, secventele video pot fi optimizate cu ajutorul softului din pachet (daca nu are putem gasi unul pe internet) si se poate ajunge astfel la posibiliatea incarcarii unui numar sporit de fisiere video. Avantajele unui astfel de aparat sunt multiple, adica putem urmari serialul, filmul sau videoclipul preferat in metrou, pe banca in parc sau oriunde ne dorim, chiar si cu subtitrare sau chiar pentru a vedea si imparti cu prietenii fotografiile din vacanta fara a fi nevoie sa caram dupa noi laptop-ul sau alte dispozitive greoaie. Multe dintre aceste aparate pot avea pe langa functia de redare a fisierelor video si functii de player audio, foto viewer, radio FM, reportofon, cititor text (e-book), chiar si jocuri.
  • ×
    Subiecte în articol: player