x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget T-Mobile: Analizam toate oportunitatile in ceea ce inseamna broadband mobil in Romania

T-Mobile: Analizam toate oportunitatile in ceea ce inseamna broadband mobil in Romania

de Alexandru Radescu    |    23 Mar 2009   •   00:00
T-Mobile: Analizam toate oportunitatile in ceea ce inseamna broadband mobil in Romania

Conferinta comuna organizata la Bonn de Deutsche Telekom si OTE nu a lamurit cu nimic intrarea gigantului german pe piata telecom din Romania.



In ciuda numeroaselor intrebari puse de ziaristii romani prezenti la eveniment, orice incercare de a afla cite ceva concret despre planurile Deutsche Telekom in Romania s-a lovit de discretia oficialilor germani. Totusi, ca sa nu plecam cu mina goala de la conferinta, responsabilul cu operatiunile mobile la DT, Hamid Akhavan, ne-a asigurat ca vor analiza orice oportunitate prin care sa beneficieze de broadband mobil in Romania. Asta in conditiile in care Cosmote nu a reusit sa obtina o licenta 3G in Romania.

De asemenea, presedintele grupului OTE, Panagis Vourlumis (foto centru), a precizat ca orice schimbare in managementul Romtelecom si Cosmote va veni prin "firma mama", cu sediul central la Atena.  Nici in ceea ce priveste rebranding-ul filialelor OTE,nu a fost oferita vreo informatie de catre top-managementul celor doua grupuri telecom.

Din vara anului trecut, Deutsche Telekom detine 25% din actiunile grupului OTE, alte 25% din actiuni fiind in posesia statului grec. Operatorul german a plătit 3,2 miliarde euro pentru participaţia achi­zi­ţio­nată (în trei etape), iar Grecia ar putea vinde încă 15% din OTE către germani, în ur­mă­to­rii ani. Fiecare parte va avea cinci locuri în board-ul OTE. Grupul OTE este pre­zent în România prin Rom­telecom (telefonie fixă, in­ternet, televiziune digitală), Cosmote (telefonie mobilă) şi Germanos (retail foto-telecom).

×
Subiecte în articol: IT