x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget TELECOM/CDMA-ul Romtelecomului se extinde

TELECOM/CDMA-ul Romtelecomului se extinde

de Alexandru Radescu    |    25 Feb 2009   •   00:00

Controlul a fost efectuat în perioada 19-27 ianuarie. "ANC a constatat că numărul de staţii de bază în funcţiune îndeplineşte angajamentele din ofertă în procent de 112%, operatorul instalând staţii în peste 100 de localităţi din 37 de judeţe, unele dintre localităţi având instalate şi funcţionale mai multe staţii de bază", a declarat seful ANC, Liviu Nistoran.

Romtelecom a anunţat la sfârşitul anului trecut demararea unui proiect pilot în Oradea, în ceea ce priveşte oferta de servicii de comunicaţii mobile: voce, broadband mobil si Push-to-talk. Potrivit operatorului, serviciile de date disponibile sunt de două tipuri: slow speed data (până la 153 Kbit/sec) şi high speed data (până la 3,1 Mbit/sec). Reţeaua este dezvoltată împreună cu firmele chineze, ZTE şI Huawei.



Romtelecom a îndeplinit obligaţiile asumate în contractul de licenţă privind utilizarea benzilor de frecvenţă 410-415/420-425 MHz, câştigată de operator în septembrie 2008, a anunţat ieri Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii.

×
Subiecte în articol: IT