x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tim Berners-Lee, inventatorul WWW: Viitorul internetului este în telefoane şi atenţie la monitorizarea individului

Tim Berners-Lee, inventatorul WWW: Viitorul internetului este în telefoane şi atenţie la monitorizarea individului

de Cristian Ionescu    |    16 Mar 2009   •   00:00

Telefoanele mobile reprezintă viitorul World Wide Web-ului , dispozitivele mobile folosind deja un număr de browsere mult mai mare decât laptop-urile, potrivit lui Berners-Lee, fondatorul proiectului care a dus la crearea Web-ului. Berners-Lee a fost prezent la Geneva (Elveţia) pentru a sărbători 20 de ani de la inventarea WWW.



 "Mai ales în ţările în curs de dezvoltare va fi interesant, pentru că este singura modalitate prin care oamenii vor avea efectiv acces la Internet", a declarat acesta. De asemenea, Berners-Lee a scos în evindenţă faptul că utilizatorii de Internet se expun unui risc tot mai ridicat din cauza instituţiilor şi corporaţiilor care urmăresc site-urile vizitate. Inginerul britanic susţine că pe baza site-urilor vizitate se poate crea o imagine a activităţii vizitatorilor, construindu-se astfel un profil individual foarte corect, având ca rezultat final obţinerea de informaţii private despre utilizatorul respectiv, într-un mod nu tocmai etic.

×
Subiecte în articol: IT