32% din tinerii care frecventează mediul online au fost contactaţi de persoane complet necunoscute. 23% dintre aceştia susţin că au fost speriaţi sau s-au simţit inconfortabil din cauza unei astfel de abordări.
Procentul interacţiunilor cu necunoscuţi este mai mare in cazul tinerilor care accesează paginile de socializare: 43%. Nu mai puţin de 17% dintre tinerii "online" au prieteni in acest mediu, pe care nu i-au cunoscut niciodată in persoană. Pe site-urile de socializare aceste cazuri sunt mai frecvente, ajungand chiar la 31%. Un studiu realizat de compania americană Pew Internet& American Life Project arată că 46% din tinerii care au un profil online ce poate fi accesat de oricine oferă uneori informaţii false in propriile caracterizări, atat din raţiuni de securitate, dar şi din amuzament. 49% dintre utilizatorii site-urilor de socializare declară că folosesc acest tip de instrument pentru a intalni prieteni noi.
Fetele şi băieţii se raportează diferit la problematica securităţii in mediul virtual. Este mai probabil, de exemplu, ca o fată să fi postat online o fotografie de-a ei sau de-a prietenilor ei, in timp ce in cazul băieţilor apare mai frecvent postat numărul de telefon, numele de familie sau oraşul in care locuiesc. Fetele sunt mult mai reticente in dezvăluirea informaţiilor care au legătură cu domiciliul. Băieţii sunt cei care postează mai multe informaţii false in profilurile lor decat fetele.
PROTECŢIE. In ceea ce ii priveşte pe părinţi, majoritatea consideră că internetul este un lucru bun pentru copiii lor. 53% dintre respondenţii sondajului au declarat că au instalat software de filtrare pe computerele folosite de cei tineri acasă, in timp ce 45% dintre părinţi au instalate programe de monitorizare a activităţii online a copiilor.
Citește pe Antena3.ro