x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget TOUCH CRUISE 09: Bucuria şoferilor vine de la HTC

TOUCH CRUISE 09: Bucuria şoferilor vine de la HTC

de Marina Constantinoiu    |    28 Iun 2009   •   00:00
TOUCH CRUISE 09: Bucuria şoferilor vine de la HTC

Mda, uite că se poate! HTC a lansat pe piaţă telefonul compact, touch cu Windows Mobile 6.1 Professional, dotat cu navigaţie şi Wi-Fi, care să poată fi manevrat şi fără stylus. Bravo!

O singură idee a fost necesară pentru a face diferenţa: jog dial-ul, rotiţa-minune, care te scoate din încurcătură, când ai de căutat ceva rapid. Şi uite-aşa, problema optimizării interfeţelor touch cu Windows-ul s-a mai rezolvat, datorită prezenţei unei rotiţe. Noul HTC Touch Cruise 09 schimbă, în fine, percepţia utilizatorului, în general mascul şi musai ocupat la volan. GPS-ul încorporat funcţionează fără probleme, telefonul venind însă cu o singură hartă gratis, restul urmând a fi achiziţionate.

I-am testat GPS-ul la drum lung şi prin zone mai puţin cunoscute, prin Bulgaria, şi a făcut faţă cu brio, folosind iGo 2008.

TEHNOLOGIE NOUĂ.Ecranul principal al dispozitivului este TouchFLO, care permite accesarea prin atingerea cu degetul a funcţiilor de bază, cum ar fi contactele, sms-urile, e-mailul sau accesarea internetului, şi altele. Noul HTC Cruise este o versiune îmbunătăţită a precedentului Cruise, mai compactă şi cu noi caracteristici. Modul de identificare a locaţiei a fost perfecţionat şi el, pentru a le permite proprietarilor să găsească şi indice locul vizat, chiar şi în spaţii închise.

Dispozitivul oferă tehnologia Footprints, ce oferă o modalitate rapidă de a înregistra locuri preferate, pentru a putea reveni la ele. O înregistrare Footprint reprezintă o fotografie a unui loc, cum ar fi un obiectiv turistic, stocată împreună cu coordonatele GPS exacte şi alte informaţii despre locul respectiv.

COMPACT. HTC Touch Cruise este micuţ şi uşurel, dar asta, pentru că din păcate - eu fiind inamicul plasticului -, nu are carcasă metalică. Vine însă la pachet, cu tot ce poate presupune un car kit, ceea ce este un mare avantaj, pentru că scapă utilizatorul de umblat prin magazine şi de scos bani din buzunar.

Display-ul său este TFT de 2,8 inci, iar camera foto/video din dotare este de 3,2 MP. Dispozitivul recunoaşte scrisul de mână, are interfaţă 3D Touch Cube, înregistrare vocală, Pocket Office (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, PDF) şi îşi bazează potenţa pe un procesor Qualcomm MSM 7225 528 MHz. Acumulatorul din dotarea htc Touch Cruise 09 are 1.100 m Ah.

 

Caracteristici
DIMENSIUNI: 102 x 53,5 x 14,5 mm
GREUTATE: 103 grame
SISTEM DE OPERARE: Windows Mobile 6.1 Professional
DISPLAY: TFT touch sensitive de 2,8 inci cu rezoluţie QVGA
CAMERĂ FOTO: Cameră foto/video: 3,2 MP
SLOT PENTRU CARD DE MEMORIE MICROSD
WIRELESS: Wi-Fi 802.11 b/g
GPS: da, cu AGPS
BATERIE: 1.100 mAh

×
Subiecte în articol: cruise gadget touch