x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Twitter, folosit pentru localizarea cutremurelor

Twitter, folosit pentru localizarea cutremurelor

de Cristian Ionescu    |    16 Dec 2009   •   00:00

Institutul american de geofizică USGS va utiliza site-ul de microbloguri Twitter pentru a stabili unde s-au produs cutremure şi cu ce intensitate, a anunţat astăzi institutul, citat de AFP.

USGS a lansat un proiect intitulat Twitter Earthquake Detection (TED), care constă în adunarea de mesaje publicate pe Twitter şi care conţin cuvântul "cutremur" şi traducerile lui în diferite limbi, pentru a evalua cum a fost perceput un cutremur chiar la locul unde acesta s-a produs.

"Multe persoane utilizează Twitter pentru a povesti altora ceea ce s-a petrecut în imediata lor apropiere. Deci, după un cutremur, ei povestesc că acesta a avut loc şi descriu ceea ce au trăit", a declarat Paul Earle, un cercetător din cadrul USGS, într-o declaraţie difuzată pe site-ul institutului.

Utilizatorii de Twitter încep să scrie mesaje pe site-ul migrobloguri la câteva secunde după începerea unui cutremur, în timp ce senzorii pot avea nevoie şi de 20 de minute pentru a analiza datele colectate, a subliniat Michelle Guy, un alt om de ştiinţă din cadrul USGS.

"Avem viteza pe de o parte şi precizia pe de altă parte. Analiza mesajelor permite obţinerea unei prime evaluări a ceea ce resimt oamenii, înainte ca informaţiile cantitative să fie disponibile", a adăugat Guy.

×
Subiecte în articol: IT