x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un comunicat de presă “trădează” revenirea lui Steve Jobs

Un comunicat de presă “trădează” revenirea lui Steve Jobs

23 Iun 2009   •   00:00

Steve Jobs a revenit la conducerea Apple cu câteva zile înainte de termenul programat prin concediul medical de şase luni anunţat în ianuarie, întoarcerea lui fiind sugerată discret printr-un citat inclus într-un comunicat al companiei care trata un alt subiect, potrivit Financial Times.



Apple l-a citat pe "directorul general executiv, Steve Jobs" într-un comunicat de presă care anunţa vânzările obţinute de companie în primul weekend după lansarea noii generaţii a telefonului mobil iPhone.

Este pentru prima dată în ultimele şase luni când Jobs se manifestă public din poziţia oficială de şef al Apple, după ce a anunţat în ianuarie că va părăsi activitatea profesională până în iunie din cauza unor "complicaţii de sănătate". La acea dată, compania nu indicase în ce calitate ar fi urmat să revină Jobs, dacă acesta şi-ar fi păstrat poziţia de director general.

Pe de altă parte, compania nu a "trâmbiţat" revenirea lui Jobs pentru a orienta atenţia investitorilor şi clienţilor către produse, brand-uri şi extinderea echipei de conducere, după ce acţiunile Apple au fluctuat de mai multe ori în ultimele 12 luni în funcţie de ştirile privind starea de sănătate a directorului, considerat "părintele" sau "creierul" din spatele gamei de produse.

Experţii în guvernanţă corporatistă susţin că Apple este obligată să informeze acţionarii cu privire la starea de săbătate a lui Steve Jobs, oferind totodată detalii privind "timpul şi energia pe care le poate dedica acesta companiei".
Steve Jobs, considerat un vizionar în tehnologie şi marketing, a suferit, în 2004, de cancer la pancreas. Wall Street Journal a informat, la sfârşitul săptămânii trecute, că şeful Apple ar fi obţinut un transplant de ficat, publicaţia sugerând că boala a revenit şi a afectat acest organ.

Comisia americană de reglementare a pieţei de capital a investigat, în ultimii ani, modul în care Apple a gestionat problemele de sănătate ale lui Jobs în ceea ce priveşte informaţiile făcute publice sau transmise investitorilor.

×
Subiecte în articol: IT jobs