x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un nou internet social

Un nou internet social

de Cristian Ionescu    |    02 Sep 2009   •   00:00
Un nou internet social

Dupa anunţurile din ultima săptămână privind lansările Booklet 3G şi N900, industria, presa şi utilizatorii telecom îşi puneau întrebări în legătură cu noutăţile care ar mai putea să apară la Nokia World 2009, un eveniment desfăşurat în oraşul german Stuttgart. Iată că finlandezii au prezentat celularele N97 Mini, X6 si Nokia X3, precum şi o serie de servicii destinate noilor tendinţe din lumea comunicării online.În filosofia producătorilor din industria telecom, serviciile oferite prin intermediul terminalelor mobile ar putea fi cel puţin pe picior de egalitate cu dispozitivul. Căci nu întâmplător s-a pus accent pe Lifecasting prin Ovi, o aplicaţie care va fi lansată împreună cu noul N97 mini. Concepută prin parteneriat cu Facebook, aplicaţia permite utilizatorilor să îşi împărtăşească poziţia geografică şi să îşi actualizeze statusul direct pe contul din reţeaua de socializare, de pe ecranul de start al unui dispozitiv mobil.

Smartphone-ul N97 mini (Symbian OS v9.4) va putea fi achiziţionat la preţul de 450 de euro, din luna octombrie, are ecran tactil de 3,2 inci glisant, tastatură qwerty şi ecran de start complet personalizabil.
După cum au declarat reprezentanţii companiei, terminalul este conceput pentru acest "nou Internet social", ajutând utilizatorii să găsească uşor oamenii şi locurile căutate


X6, X3
Noul X6 (Symbian OS v9.4) a fost anunţat ca un dispozitiv făcut special pentru muzică, pentru serviciul "Comes with music". Are 32 de GB memorie si RSS feeds, un ecran de 3.2 inci, reţea HSDPA plus conectivitate Wi-Fi, venind echipat şI cu o cameră foto de 5MP.

Vestea proastă pentru noi a venit totusi, din partea lui Răzvan Petrescu, country manager Nokia Romania, acesta declarându-ne că dispozitivul nu va putea fi folosit în România, în scopul pentru care a fost creat, serviciul "Comes with music" nefiind disponibil în ţara noastră. Sperante însă ar fi, momentan căutându-se soluţii pentru urgentarea rezolvării problemei până în ultimul trimestru, când va fi disponibil acest model. Pretul anuntat este de 459 de euro.

Terminalul X3, frăţiorul mai mic al lui X6, este şi el anunţat pentru trimestrul IV, la un preţ de 115 de euro. Pe lângă noutăţile anunţate în cadrul conferinţei, rerezentanţii companiei au făcut publice şi preţurile pentru recent anunţatele Booklet 3G si N900 (SO Maemo 5): 575 de euro, respectiv 500 de euro.

Nu a fost omis nici parteneriatul cu Microsoft. Potrivit oficialilor finlandezi, "absolut toate aplicaţiile" de pe Windows Mobile vor fi disponibile şi pe sistemul de operare Symbian.

×
Subiecte în articol: smartphone symbian os v9.4 n97 x3