x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un numar de telefon se vinde cu 13.200$

Un numar de telefon se vinde cu 13.200$

24 Iun 2004   •   00:00

Un numar de telefon mobil a fost scos recent la vanzare in Bahrein contra sumei de 13.200 de dolari SUA. De ce atat de mult? Pentru ca este "estetic": 9111119.

Comerciant de succes

Deocamdata, proprietarul pretiosului numar de mobil este Abdullah al-Hammadi - un om de afaceri care s-a specializat in vanzarea de numere de telefon sau placute de inmatriculare deosebite. E o afacere care merge destul de bine pentru ca bogatii locuitori ai tarii sale sunt obsedati sa aiba imprimat pe cartea de vizita sau pe botul masinii un numar care atrage privirile. Abdullah al-Hammadi spune ca ar fi dispus, totusi sa faca o reducere celui care se va incumeta sa-i cumpere numarul, dar ca nu va "lasa pretul" mai jos de 11.900 de dolari SUA (sau 4.500 de dinari - moneda din Bahrein).

"Exista o piata a acestor numere", a explicat Abdullah. Numai el a vandut vreo 5.000 de astfel de numere de cand si-a deschis afacerea in 1988.

Clienti cu multi bani

Evident, clientii sai sunt "oameni cu bani, dispusi sa plateasca", teoretic, oricat pentru un numar unic. Povesteste ca a vandut un numar de inmatriculare cu suma record de 74.000 de dolari. Cel mai scump numar de telefon vandut de el vreodata a costat nu mai putin de 7.000 de dolari. Exista si cazuri cand fericitii cumparatori se intorc la el pentru a-i revinde numerele speciale pentru ca au nevoie de bani. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: IT numar