x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget UPC România: venituri în scădere cu 16%

UPC România: venituri în scădere cu 16%

13 Mar 2009   •   00:00

Veniturile UPC România au scăzut cu 16% anul trecut, la 144,8 milioane euro, rezultatele fiind afectate de declinul numărului de abonamente în ultimul trimestru al anului, a anunţat ieri compania olandeză UPC Holding.



Competiţia din ce în ce mai dură şi reducerea preţurilor practicate au determinat declinul veniturilor UPC pe piaţa românească, reiese din raportul companiei olandeze, preluat de Mediafax. De asemenea, rezultatul în monedă europeană raportat a fost influenţat negativ şi de deprecierea leului.

Totodată, operaţiunile din România au fost afectate, în ultima parte a anului, de o cheltuială excepţională de 107 milioane euro, legată de reevaluarea în sens negativ a fondului comercial al UPC România.

"UPC se confruntă cu o intensificare semnificativă a concurenţei pe toate pieţele de comunicaţii broadband, în special în Olanda, Austria, România, Ungaria şi Cehia", se arată în raportul companiei olandeze.

Această situaţie a generat, printre altele, scăderea veniturilor în România şi Austria, declinul numărului de abonamente în România şi Elveţia, scăderea venitului mediu lunar pe abonament în România, Ungaria, Cehia, Slovenia şi Austria şi reevaluarea în sens negativ a activelor intangibile din România.

Numărul de abonaţi ai operatorului pe piaţa românească a scăzut cu 5,5% în 2008, la 1,263 milioane, însă a urcat la peste 1,3 milioane în luna februarie, potrivit datelor anunţate de companie în februarie.

×
Subiecte în articol: IT romania