x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vânzările de telefoane mobile au crescut cu 14%. ZTE a depăşit Apple

Vânzările de telefoane mobile au crescut cu 14%. ZTE a depăşit Apple

de Alexandru Radescu    |    30 Oct 2011   •   13:42

Aproximativ 390 de milioane de telefoane mobile s-au vandut in trimestrul III al anului, ceea ce ar insemna o crestere de 14% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Conform raportului firmei de cercetare de piata Strategy Analitics, chinezii de la ZTE au ajuns pe locul IV in clasamentul producatorilor, depasind Apple, cu o cota globala de 5%. ZTE a inregistrat rezultate bune bazandu-se pe terminale ieftine vandute, precum si pe modele cu SO Android (18,5 milioane unitati).

Statistica Strategy Analitics, citata de cellular-news.com, mai arata ca Nokia a vandut in trimestrul analizat 107 milioane de terminale, un minus de 3% fata de aceeasi perioada din anul anterior.

Samsung a vandut 88 de milioane telefoane mobile, atingand o cota de piata de 23%, succesul fiind in special sustinut de gama de smartphone Galaxy.

LG se afla pe pozitia a treia, cu 5,4% din piata (peste 21 milioane unitati), o scadere considerabila daca tinem cont ca in trimestrul III din 2010 detinea o cota de peste 8% din piata.

×