x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vânzările Ubisoft România au crescut cu 30% în 2008

Vânzările Ubisoft România au crescut cu 30% în 2008

de Cristian Ionescu    |    05 Apr 2009   •   00:00

Ubisoft România, filiala locală a producătorului francez de jocuri video pentru PC şi console Ubisoft Entertainment, a vândut anul trecut circa 50.000 de licenţe, cu 30% mai multe decât în 2007, potrivit Mediafax.

Din portofoliul companiei, cele mai bine vândute jocuri au fost cele "3rd person action adventure" (jocuri de acţiune în care personajul este vizualizat din spate - n.r.), printre care se numără Assassin's Creed şi Prince of Persia. Pentru 2009, compania apreciază că tendinţa de creştere a vânzărilor de jocuri video se va menţine. Ubisoft România are în prezent două studiouri care produc jocuri video.

Cel mai mare se afla la Bucureşti, unde lucreaza peste 700 de angajaţi, iar al doilea studio, deschis în toamna anului trecut la Craiova, şi-a propus să ajungă la 50 de angajaţi până în prima jumătate a anului 2009.

Totodată, Ubisoft România este importator direct şi lucrează, în prezent, în special cu retaileri. Printre cei mai importanţi parteneri se număra Altex, Carrefour şi Auchan. La nivel mondial, Ubisoft Entertainment estimează pentru anul fiscal care s-a încheiat pe 31 martie 2009 vânzări de peste un miliard de euro, în creştere cu 12-13% faţă de anul fiscal precedent.

Citiţi şi Românii au cheltuit 13 milioane de euro pentru jocuri video

×
Subiecte în articol: IT