x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Victimă a hackerilor, eBay cere tuturor utilizatorilor să-şi modifice parolele

Victimă a hackerilor, eBay cere tuturor utilizatorilor să-şi modifice parolele

21 Mai 2014   •   20:44
Victimă a hackerilor, eBay cere tuturor utilizatorilor să-şi modifice parolele

Platforma de comerţ electronic eBay a confirmat faptul că reţeaua internă a companiei a fost a fost penetrată de hackeri şi că o bază de date ce conţinea parole ale utilizatorilor a fost compromisă, solicitând, ca măsură practică pentru sporirea securităţii conturilor, schimbarea parolelor de logare.
Reprezentanţii eBay, corporaţie care deţine şi PayPal, susţin că testele efectuate nu au produs dovezi care să demonstreze că hackerii ar fi avut acces şi la datele financiare sau la cele legate de cardurile bancare, informaţii stocate criptat pe alte servere.

Până la anunţul oficial sosit din partea eBay, internetul fusese răvăşit în lung şi în lat de o postare făcută pe blogul oficial al companiei, prin care utilizatorii erau informaţi despre faptul că le va fi solicitată schimbarea parolei.

eBay spune că a detectat intruziunea în urmă cu două săptămâni, declanşând o serie de anchete prin care s-a stabilit ce bază de date a fost compromisă şi ce informaţii au fost furate. Cercetările au demonstrat că atacul a fost declanşat după ce hackerii au avut la dispoziţie credenţialele mai multor angajaţi ai companiei, dobândind accesul la reţeaua internă a corporaţiei şi la baza de date ce conţine informaţii personale ale clienţi: nume, parole, adrese fizice şi de e-mail, numere de telefon şi data naşterii.

eBay recomandă utilizatorilor ca o dată cu modificarea datelor de logare la portalul companiei, utilizatorii să le modifice şi pe celelalte site-uri pe care mai erau folosite.

×
Subiecte în articol: ebay atac hackeri