x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Viermele Conficker, o nouă variantă

Viermele Conficker, o nouă variantă

de Cristian Ionescu    |    08 Apr 2009   •   00:00

Specialiştii laboratorului antimalware de la BitDefender au identificat o nouă variantă a viermelui Conficker/Downadup, capabil să evite detecţia şi dezinfectarea sistemului prin intermediul uneltelor special create împotriva versiunilor sale anterioare.

Pe lângă blocarea accesului la orice site al producătorilor de soluţii de securitate, precum şi al serviciilor third-party de scanare online, această variantă a fost programată să refuze accesul şi la http://bdtools.net, site-ul special creat de BitDefender pentru programul de dezinfectare oferit utilizatorilor.

Noile instrumente de dezinfectare împotriva acestei versiuni a Conficker sunt acum disponibile pe site-ul www.disinfecttools.com, un domeniu încă neregăsit în listele de site-uri blocate de acest vierme. In plus, toate soluţiile sunt actualizate pentru a detecta şi această nouă variantă a viermelui, Win32.Worm.Downadup.Gen, şi să oprească instalarea lui în sistem.

"Pentru a evita orice variantă de Conficker, vă recomandăm să instalaţi o soluţie actualizată de securitate şi să operaţi update-uri ale sistemul de operare în orice moment" au recomandat reprezentanţii BitDefender.

×
Subiecte în articol: IT