x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vodafone şi Telefonica folosesc în comun infrastructura reţelelor

Vodafone şi Telefonica folosesc în comun infrastructura reţelelor

de Alexandru Radescu    |    23 Mar 2009   •   00:00

Operatorii Vodafone şi Telefonica au încheiat un acord prin care vor utiliza în comun şi vor construi infrastructureă în Spania, Germania, Irlanda şi Mare Britanie, pentru a reduce costurile pe perioada crizei.



"Este prevăzut ca acest program să genereze beneficii semnificative, inclusiv reduceri de costuri de câteva sute de milioane de euro pentru fiecare dintre cele două companii, în următorii zece ani", au anunţat cele două companii într-un comunicat comun. Operatorii au adăugat că vor demara iniţiative de reducere a costurilor şi în alte zone.

În Germania, cele două companii vor utiliza în comun reţelele mobile 2G şi 3G, iar în Irlanda vor folosi toate reţelele existente şi vor construi proiecte de infrastructură în parteneriat.

În Spania vor dezvolta noi proiecte în acest an şi în 2010. Vodafone şi Telefonica au încheiat, în 2007, un contract în urma căruia folosesc în comun, în Spania, sursele de energie electrică, echipamentele şi stâlpii.

Pe piaţa britanică, cele două companii vor construi proiecte de infrastructureă şi vor consolida reţelele 2G şi 3G existente.

×
Subiecte în articol: IT