x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Zapp a lansat EVDO

Zapp a lansat EVDO

28 Oct 2004   •   00:00

Zapp a lansat ieri primul serviciu de comunicatii mobile broadband (in banda larga) la nivel national, bazat pe tehnologia CDMA 1x EV-DO (Evolution Data Optimized), care va permite transferuri de date cu viteze de pana la 2,4 Mbps.

MOBILITATE. Noul serviciu iti permite sa accesezi Internet-ul de oriunde
Cu noul serviciu, denumit Zapp Internet Express, utilizatorii au posibilitatea sa descarce fisiere muzicale si video, sa primeasca fotografii online, sa-si acceseze e-mailul sau reteaua privata de la birou. Mobilitatea oferita utilizatorilor Zapp Internet Express permite accesarea Internet-ului de oriunde din aria de acoperire a retelei Zapp. Folosind modemul wireless Z010 conectat la un laptop, abonatii au posibilitatea sa lucreze in alta parte decat la birou sau acasa si sa receptioneze rapid chiar si documente de mari dimensiuni.

Transferul de date in reteaua CDMA 1xEV-DO se face la viteze de pana la 2,4 Mbps (pentru download) si pana la 153,6 kbps (pentru upload). Serviciul de transfer de date Zapp Internet Express este disponibil in reteaua comerciala Zapp in doua variante: Zapp Internet Express 15 (abonament lunar 19 USD, 15 ore de Internet incluse) si Zapp Internet Express 100 (abonament lunar 39 USD, 100 de ore de Intenet incluse), pretul modemului fiind de 99 USD pentru ambele tipuri de abonament. Traficul suplimentar de date va fi taxat cu 2 centi/minut.

Actionarii Zapp au aprobat majorarea capitalului social al companiei cu 275 milioane de dolari, prin aport in numerar al actionarilor sau conversia diferitelor imprumuturi ale actionarilor acordate societatii. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: IT zapp zapp internet