x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Jurnalul, 20 de ani Un pahar plin de recunoştinţă civică pentru toţi care au făcut din Jurnalul Naţional un vârf de lance al societăţii civile din România

Un pahar plin de recunoştinţă civică pentru toţi care au făcut din Jurnalul Naţional un vârf de lance al societăţii civile din România

de Victor Socaciu    |    06 Iun 2013   •   22:12

Pentru mine, Jurnalul Naţional şi Antena 3 sunt adevărata agoră a cetăţii noastre, cetate profund încercată în ultimii ani, dar mereu străbătută de firava aspiraţie a unui popor cuminte, către o democraţie normală. Jurnalul Naţional este ziarul, care pe lângă informarea corectă, analiza pertinentă, comentariul divers etc, are atitudine mereu concretizată în tragerea semnalelor majore de atenţionare, privind marile derapaje în toate domeniile de activitate din societatea românească.
Precum un câine de pază al democraţiei, Jurnalul Naţional îşi asmute colţii împotriva tuturor celor carea înşeală, mint, fură, abuzează şi batjocoresc. Acest lucru îl traduc printr-o demonstraţie jurnalistică de foarte mult curaj şi responsabilitate într-un colţ de lume, în care justiţia şi unele instituţii de forţă nu-şi mai îndeplineste rolul în societate.
Cu siguranţă, demersul pe care-l consider extrem de important şi necesar, este legat de promovarea valorilor, fie ele naţionale, de grup sau individuale. Valorile sunt reperele identitare fundamentale ale unui neam, dimpreună cu limba, cultura şi istoria. Acest demers diferenţiază net Jurnalul Naţional de alte ziare care se întrec în frivol, monden sau scandal. Vorbind de valoare, trebuie evidenţiat şi nivelul înalt profesional, cultural şi moral al jurnaliştilor şi colaboratorilor ziarului. La cele de mai sus, adaug cu prietenie, că “vinovat” şi responsabil principal se face poetul Marius Tucă.
La ceas aniversar, ridic un pahar plin de recunoştinţă civică pentru toţi care au făcut din Jurnalul Naţional un vârf de lance al societăţii civile din România.
LA MULŢI ANI !
Victor Socaciu,
cantautor



×