x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Glanda pineală, al treilea ochi?

Glanda pineală, al treilea ochi?

de Romulus Popescu    |    02 Dec 2011   •   21:00
Glanda pineală, al treilea ochi?

Dr Jill Ammon-Wexler, profesor, doctor in psihologie, pionier al cercetarii domeniului creier-minte, a pus in discutie posibilitatea existentei celui de-al treilea ochi prin glanda pineala. Iata, in continuare, parerea domniei sale exprimata, despre acest subiect, pe www. Quantum-Self.com.

Ati realizat ca, de fapt, corpul dumneavoastra are trei ochi fizici?

Problema misterioasa legata de al treilea ochi a fost dezbatuta de mistici de-a lungul timpului si s-a considerat a fi sursa informatiilor obtinute cu ajutorul vederii din afara normalului.

Avem curajul sa afirmam ca al treilea ochi exista cu adevarat. Se pare ca este reprezentat de o glanda mica din creier si anume de glanda pineala.

Glanda pineala este localizata exact in centrul geometric al creierului. Daca se face o similitudine intre om si Pamant, locatia ar fi exact in zona Marii Piramide egiptene, care este amplasata in centrul planetei noastre fizice.

Glanda pineala este de marimea unui bob de mazare si este amplasata intr-o cavitate mica, in spatele si deasupra glandei pituitare. Este situata chiar in spatele ochilor si este legata de al treilea ventricul al creierului.

Adevarata functie a acestei glande misterioase a fost indelung contemplata de catre filosofi si adepti spirituali. Vechii greci credeau ca glanda pineala reprezenta legatura noastra cu 'Realitatea Gandului'. Marele filosof Descartes a numit-o 'Locul sufletului'.

Glanda pineala prezinta multe caracteristici ale ochiului exterior. Aceasta glanda contine o harta completa a campului vizual al ochiului. Este activata de lumina si controleaza variatiile bioritmului natural al organismului. Glanda pineala functioneaza intr-o armonie directa cu hipotalamusul – ce coordoneaza reactiile legate de sete, foame, sexualitate, ceasul biologic, precum si procesul de imbatranire. Glanda pineala secreta melatonina in stare de relaxare si, de asemenea, raspunde la energia campului electromagnetic. In zona unei anumite frecvente a undelor cerebrale, cum ar fi undele Theta, simtul granitei ego-ului, deseori, dispare. Constiinta noastra este, in acel moment, mai putin preocupata de existenta fizica. Potrivit mai multor traditii vechi, acest lucru se intampla in momentul in care cel de-al treilea ochi incepe sa manifeste puteri speciale.

Multe traditii, practici mistice vechi si scoli ale misterelor amintesc de abilitatea de a fi constienti de campurile energetice la niveluri de vibratii mai inalte. Aceste niveluri de constientizare sunt diferite de nivelurile noastre normale de constientizare, care tind, cel mai adesea, sa fie centrate pe propria noastra identitate materiala.

Cu toate ca prezenta glandei pineale nu a fost confirmata decat recent, traditiile mistice si sco­lile legate de ezoterism au promovat mult timp faptul ca aceasta portiune din creier este conectata la realitatile alternative si la niveluri mai inalte de constiinta.

Potrivit traditiilor, cand glanda pineala 'se trezeste' apare o presiune la baza creierului. In momentul in care glanda pineala este activata, se crede ca aceasta devine o linie directa catre stari mai inalte ale constiintei. Interesant este si faptul ca, oasele din cutia craniana, aflate imediat in fata celui de-al treilea ochi, au tendinta de a deveni mai subtiri la persoanele care practica meditatia de mai mult timp sau la 'cautatorii' seriosi.

Primul pas pentru cresterea sensibilitatii celui de-al treilea ochi este relaxarea fizica. Vechile scoli mistice apelau, pentru dezvoltarea glandei pineale la studenti, la procedee care aveau ca scop distragerea atentiei de la simturile fizice. Apoi, studentii erau directionati sa se concentreze mental asupra unui punct din mijlocul fruntii. Aceasta procedura nu se foloseste, propriu-zis, de muschii ochilor. Este mai degraba o concentrare 'interna'. In ceea ce priveste instruirea undelor cerebrale, aceasta era initiata prin stabilirea unei stari bune de relaxare in zona undelor Alpha, ale creierului. Urmeaza, apoi, cufundarea in starea de con­s­ti­inta specifica undelor Theta si retragerea concentrarii de la stimulii exteriori. Dupa aceea, incepe sa se contureze vizualizarea, foarte intensa, a esentei energiei proprii – bazata pe evadarea din corp printr-o 'usa' de la baza creierului. In mo­mentul in care ajungeti in aceasta faza, este posibil sa apara chiar un sunet, in zona glandei pineale. Exercitiile de vizualizare reprezinta primul pas in vederea directionarii energiei catre sistemul nostru interior, pentru activarea celui de-al treilea ochi. Un camp magnetic este creat in jurul glandei pi­nea­le, prin concentrarea atentiei, la mijlocul distantei dintre glanda pineala si cea pituitara. Imaginatia creativa vizualizeaza un anumit lucru, iar energia gandului confera viata si directie acelei forme.

Dezvoltarea celui de-al treilea ochi, imaginatia si vizualizarea sunt ingrediente importante in foarte multe metode vechi de dezvoltare perso­nala spirituala. Dar dezvoltarea acestor niveluri de intuitie poate fi realizata si prin intermediul instruirii in ceea ce priveste ghidarea puterii mintii. Quantum Brain Gym contine sesiuni de instruire cu privire la undele cerebrale. Acest training este destinat dezvoltarii puterii mintii, de la experiente de constiinta inalta pana la stimularea hormonului de crestere uman.

×
Subiecte în articol: paranormal jurnalul de duminică