x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Să fim sănătoşi

Să fim sănătoşi

de Romulus Popescu    |    06 Feb 2010   •   00:00
Să fim sănătoşi
Sursa foto: /stockxpertcom

Aşa-i viaţa! Îţi mai dă cu puţină fericire pe la nas, s-o tragi în piept, să te ridice în slăvi, ca apoi să ai de unde să cazi când îţi face bucuria de-ţi mai dă câte una în cap.

Astfel, se poate observa uşor de câte ori a fost cineva fericit, după numărul cucuielor. Dacă oamenilor de diverse vârste li se adresează întrebarea
„Ce înseamnă fericirea pentru ei?", cu cât ne apropiem de vârste mai înaintate, răspunsurile converg din ce în ce mai mult către unul şi acelaşi: „Să fim sănătoşi!".

Poate fi parapsihologia o metodă prin care se poate menţine sănătatea sau se pot trata afecţiunile? Mai întâi să facem puţină ordine în cunoştinţele legate de acest domeniu. Parapsihologia cuprinde un întreg eventai de fenomene numite paranormale. Acestea se împart în trei mari categorii. În prima categorie le găsim pe cele legate de percepţiile extrasenzoriale, deci acelea din afara celor cinci simţuri. Pe această cale se obţin informaţii despre existenţa aflată dincolo de contactele omului realizate cu ajutorul simţurilor normale.

Din această gamă de fenomene fac parte: telepatia, clarviziunea, premoniţia, retrocogniţia, visele parapsihologice, sincronicitatea, radiestezia. În cea de-a doua categorie intră fenomenele psihokinezice sau altfel spus acţiunea mentală de la distanţă asupra materiei animate sau nu, pentru a-i schimba poziţia în spaţiu sau structură. Aici se găsesc: levitaţia, decorporalizarea sau moartea clinică, teleportarea, materializarea şi dematerializarea, chirurgia psihică, vindecarea miraculoasă, combustia spontană.

Şi în sfârşit cel de-al treilea tip de fenomene Psi, nume sub care mai sunt cunoscute fenomenele paranormale, este cel legat de supravieţuire sau de experienţe din preajma morţii, care evidenţiază supravieţuirea spiritului după moartea corpului fizic. Aici îşi au locul: spiritismul, apariţiile morţilor şi bântuirile, reîncarnarea, fotografierea unor spirite (psihofotografia), poltergeistul, posedările spiritelor. Am enumerat principalele fenomene paranormale, neavând pretenţia de a le fi amintit pe toate.

Revenind la tratamentele Psi, acestea cuprind două faze. Prima constă într-o evaluare a stării de sănătate, fără aparatură medicală, pe baze extrasenzoriale. A doua fază cuprinde bioterapia, bazată pe psihokinezie, metoda care constă într-un transfer bioinformaţional făcut cu scopul echilibrării sistemului bioenergetic al celui tratat sau chiar al eliminării unor structuri care afectează corpul fizic. Prin transferul bioenergetic, corpului tratat i se încarcă total matricea energetică şi, în acelaşi timp, i se deschid centrii energetici, în cazul când aceştia au fost blocaţi.

Astfel se restabileşte circulaţia corectă a energiei prin meridianele corpului său energetic. Un circuit energetic echilibrat duce la dispariţia, în timp, a afecţiunilor prin refacerea funcţiilor şi structurilor organismului. Procesele care se petrec sunt mult mai complexe, dar importanţa este înţelegerea acestui mecanism.

Cauzele afecţiunilor apar mai întâi în spirit şi în corpul energetic pentru ca apoi să-şi facă prezenţa în corpul fizic. Dacă se tratează corpul fizic, aşa cum se procedează în medicina alopată, se stopează de obicei un efect care, de multe ori, trebuie ţinut în frâu, cu medicamente, toată viaţa. Este ca şi când curge apa sub chiuvetă de la o garnitură defectă. Mulţi pun un vas sub chiuvetă în care să se strângă apa, care apoi, de fiecare dată, trebuie vărsată pentru a nu se produce inundaţii. Dar, de ce nu se schimbă garnitura pentru a fi eliminată cauza?

 

În medicina alopată afecţiunile organelor au propriile denumiri, fiind tratate independent. În medicina tradiţională, cunoscută astăzi şi sub numele de neconvenţională, alternativă, problema se pune holistic. Corpul este un angrenaj la care dacă nu funcţionează o rotiţă suferă întregul. Dacă un canal energetic este blocat, el poate afecta funcţia mai multor organe simultan.

Din punctul de vedere al medicinii moderne, în acel moment, se constată prezenţa mai multor afecţiuni. Prin bioterapie, eliminându-se blocajul energetic de pe acel canal sau meridian, toate organele care au suferit sunt realimentate cu energie, realizându-se în ultimă instanţă dispariţia tuturor afecţiunilor. Deci, bolile constatate la acele organe sunt rezolvate în ansamblu. Astfel, se elimină cauzele şi nu este nevoie să fie stopate mereu efectele.

Dacă s-ar asocia medicina modernă cu cea tradiţională, câştigul, în starea de sănătate a oamenilor, ar fi nebănuit de important, dar principalele criterii în rezolvarea sănătăţii umane sunt din păcate de ordin financiar.

Statisticile spun că peste 90% dintre afecţiuni sunt produse de stres. Dar stresul este produs de condiţiile de viaţă dintr-o societate supertehnologizată. Agresiunea poate veni din zona telurică, din partea energiilor distructive produse de multe dintre invenţiile tehnice, dar mai ales din partea energiilor malefice produse de unii oameni asupra celorlalţi. Din această cauză şi religiile spun că păcatele cele mai mari se produc cu gândul, vorba şi apoi cu fapta.

Dacă s-ar putea stabili procentul real al influenţei malefice al psihicului uman asupra semenilor, acesta ar fi o mare parte din acel stres despre care spun statisticile că stă la baza a 90% dintre afecţiunile existente. Fac această afirmaţie bazându-mă pe experienţa de aproape 18 ani în evaluări ale afecţiunilor şi în bioterapii. Din acest punct de vedere, eu am aplicat principiul că, în general, afecţiunile funcţiilor şi chiar ale structurilor pot fi înlăturate.

Credinţa noastră este greşită, considerând că multe structuri din organism sunt distruse ireversibil în urma unor afecţiuni. Nici nu bănuiţi cât adevăr este ascuns în această afirmaţie. Universul Psi priveşte, aşadar, corpul uman ca pe un tot unitar, luând în considerare şi mediul în care se găseşte, căutând să îndepărteze cauzele care produc afecţiunile şi făcând astfel să dispară efectele de la sine.

Dar trebuie accentuată importanţa pe care o are corpul spiritual, acesta fiind cel care coordonează atât energeticul, cât şi fizicul. Dacă s-ar evalua perio­dic fiecare om, din punct de vedere energetic, efectuându-se şi o echilibrare a câmpului său, în momentul când ar fi necesar acest lucru, s-ar putea preveni apariţia afecţiunilor corpului fizic şi astfel, suferinţa umană ar fi mult diminuată. Însă, atenţie, nu oricine afirmă că face tratamente miraculoase trebuie luat în seamă.

×
Subiecte în articol: paranormal