x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Spionajul paranormal

Spionajul paranormal

de Romulus Popescu    |    06 Oct 2009   •   00:00
Spionajul  paranormal
Sursa foto: /STOCKEXPERT

Mergem prin viaţă cu rucsacul în spate, plin cu minciuni şi nici nu ştim ce ducem cu noi! Le-am adunat pe toate drept adevăruri, aşa cum ne-au fost prezentate conform intereselor societăţii. De fapt, aţi văzut pe cineva care să-şi prezinte marfa spunând că nu-i bună? Aşa că cine vrea poate aduna în continuare ce i se oferă! Cine nu mai citeşte şi printre rânduri. Această rubrică este, în continuare, unul dintre "cursurile" concepute spre a vă ajuta să citiţi printre rânduri.



Societatea nu recunoaşte oficial fenomenele paranormale, dar le foloseşte de multe ori în secret pentru anumite interese.

Sisteme şi experimente

Ingo Swann, la începutul anilor '70 ai secolului al XX-lea, a fost supus unor teste în cadrul laboratoarelor de la Stanford Research Institute, din California, pentru a pune în evidenţă influenţele asupra unor sisteme în urma derulării unor fenomene psihokinezice şi extrasenzoriale. Unul dintre aceste experimente se realiza folosind un magnetometru de mare sensibilitate, ecranat faţă de câmpurile magnetice exterioare prin supraconductibilitate. În interiorul magnetometrului se afla un generator de câmp magnetic descrescător în timp. Apoi a fost conectat la acest sistem şi un inscriptor. După o oră de funcţionare fără semnal înregistrat a fost chemat Swann. Acestuia i-a fost prezentată instalaţia fără a i se da amănunte tehnice, fiind îndemnat să-i influenţeze funcţionarea numai cu ajutorul puterii psihicului. Se afla la aproximativ trei metri de aparate. El, îndreptându-şi atenţia către interiorul magnetometrului, a reuşit să dubleze frecvenţa semnalului timp de zece secunde. După aceea i s-a cerut să oprească semnalul în totalitate, lucru pe care l-a reuşit tot pentru zece secunde, ca apoi, fără a mai produce vreo influenţă cu ajutorul psihicului asupra sistemului, acesta să revină la normal. Întrebat cum a reuşit această performanţă, Swann a declarat că, în timpul experimentului, el a putut vizualiza interiorul aparatului şi, privind diversele componente ale acestuia, a reuşit să le influenţeze funcţiile, producând efectul dorit. În intervalul de timp în care dădea aceste explicaţii, aparatul a început din nou să-şi schimbe frecvenţa de funcţionare. Cercetătorii au urmărit incredibilul fenomen, întrebându-se ce oare influenţase Ingo Swann: generatorul de câmp magnetic, câmpul respectiv sau inscriptorul? Însă totul a rămas sub semnul întrebării.

Un alt experiment la care a fost supus a constat în încercarea de a modifica temperatura unor obiecte de la distanţă. Swann a reuşit imediat să schimbe temperatura de pe suprafeţele ţintă. S-a observat că în timpul acestei influenţe psihice de la distanţă s-a modificat şi temperatura obiectelor învecinate, iar la cele depărtate, temperatura se modificase în sens invers.

Încă un test la care a fost supus I. Swann l-a constituit descrierea mentală a vremii în diverse oraşe din SUA. Spusele sale au fost verificate imediat telefonic. Descrierea condiţiilor atmosferice a fost exactă pentru fiecare oraş. Aceste rezultate au determinat continuarea experimentelor făcute cu acest medium.

În anul 1973, Swann a fost pus să descrie, pe baze paranormale, componenţa şi structura planetei Jupiter. Ulterior, sonda spaţială Pioneer, spre uimirea tuturor, a certificat vizualizările sale. În momentul în care CIA a aflat ce rezultate s-au obţinut la experimentele efectuate cu Swann, s-a implicat, trecând în primul rând totul la "strict secret" pentru o perioadă de 25 de ani. Apoi a început cercetarea militară legată de proiecte din domeniul parapsihologiei, acestea fiind folosite în primul rând pentru spionajul bazat pe vederea la distanţă.

Din anul 1974, rezultatele au început să apară, a fost descrisă prin această metodă o bază militară sovietică aflată la mai multe mii de kilometri depărtare. După încă trei ani de cercetări s-a reuşit punerea la punct a unei metode pentru obţinerea legăturii de comunicare între conştient şi subconştient, fapt care poate duce la obţinerea de subconştient a unor informaţii în paranormal, cerute punctual de conştient.

Vederea la distanţă
În anul 1978, CIA şi armata americană aveau grupuri speciale de spioni pregătiţi, cu ajutorul lui Ingo Swann, după metodele sale paranormale, în Fort Mead Maryland. După zece ani de la declararea strict secretă de SUA a proiectului spionajului Psi, metodologia realizării vederii la distanţă a ajuns să fie folosită în spionaj prin instituţii speciale ca SIS sau MI6 în Anglia, DGSE în Franţa, BND în Germania, Mossad în Israel, iar în URSS, despre care este mult mai mult de spus, prin GRUFSB şi SVR.

Metoda pusă la punct acum un sfert de secol are trei strategii de pregătire, de la stabilirea comunicării între conştient şi subconştient până la realizarea schiţei cu detalii de informaţii despre locul vizualizat. Cercetările au scos la iveală faptul că vederea la distanţă este prezentă latent în fiecare individ, oricine având posibilitatea, teoretic vorbind, să înveţe această tehnică.

În 1995, SUA recunosc existenţa proiectului pentru pregătirea spionilor Psi, desfăşurat în beneficiul CIA, DIA, INSCOM, de-a lungul anilor sub mai multe denumiri ca: Stargate, Grill Flame, Center Lane, Sun Streak, Stunt Pilot, Phoenix, Scanate.

Uniunea Sovietică a fost mai harnică în acest domeniu. Încă din anul 1950 a înfiinţat laboratoare în care să se studieze ştiinţific fenomenele paranormale, alături de Cehoslovacia, Polonia şi Bulgaria. Erau cercetări ultrasecrete legate de serviciile speciale de spionaj. Principalele centre se aflau la Moscova, Leningrad, Omsk, Inkustk, Vladivostok, Sartov.

Mintea de grup
Americanii, aflând despre amploarea şi rezultatele de excepţie obţinute de tabăra adversă din estul Europei, au fost cuprinşi de teamă. Ingo Swann, pionierul cercetărilor Psi americane, afirma: "Sovieticii nu efectuează cercetările asupra a ceea ce vesticii numesc cercetare psihică. Termenul corect pentru conceptul lor de cercetare este psihotronica". Aceştia au format un grup de persoane cu calităţi paranormale, care şi-au unit câmpurile biofizice, formând o puternică minte de grup, efectuând acţiuni de temut în spionaj prin programe de genul celui numit Cutia Neagră. Prin telekinezie şi extrasenzorialitate, aceştia puteau produce efecte psihice în tabăra opusă. Puteau chiar acţiona asupra rachetelor balistice americane, făcându-le nefuncţionale în cadrul bazelor lor sau în drumul parcurs de acestea spre ţinte. Ajunseseră încă de atunci la posibilităţi de a produce materializări. Documente ale americanilor de la DIA atestau în 1972 că ruşii şi cehii au reuşit să materializeze energia corpului omenesc în locuri îndepărtate, pentru a fura documente strict secrete şi pentru a deteriora echipamente. În 1975, printr-un alt document se informa conducerea americană asupra altor efecte psihokinezice. Despre Kulaghina afirmau că avea puterea să afecteze ţesuturile vii, fapt primejdios pentru ţintele umane. Vinogradova putea schimba poziţia obiectelor în spaţiu şi avea calităţi în levitaţie. Ermolaev reuşea să activeze sau să dezactiveze surse de putere sau să fure documente militare şi software. Robert Pavlita şi Julius Kremessky, cu ajutorul realizărilor lor tehnice, puteau antrena grupuri de cetăţeni ruşi şi cehi pentru controlul abilităţilor psihice latente.

Reacţia americanilor
Americanii, puşi în faţa unui program de cercetări din domeniul paranormalului de asemenea anvergură din partea estului Europei, au suplimentat substanţial fondurile pentru programele lor Psi secrete. Apoi au racolat personalităţi din lumea ştiinţei pentru intensificarea cercetărilor din acest domeniu. Astfel au fost cooptaţi fizicienii Russel Targ şi dr Hal Puthoff, pentru coordonarea ştiinţifică, şi a extrasenzorialilor Pat Price, poliţist pensionar în acea vreme, Mel Riley, Joe Mc. Moneagle şi alţii. Aceştia erau pregătiţi pentru spionaj, dezvoltându-le vizualizarea locurilor prin călătorii mentale. Înainte să fie integraţi în grupul Psi, ei au fost supuşi unor teste.

Price, de exemplu, a primit sarcina de a descrie o bază secretă americană aflată sub pământ. Era prezent ca observator la experiment Richard Kennett din partea CIA. Iniţial s-a crezut că Price a descris greşit locaţia, coordonatele date fiind ale casei de vacanţă a lui Richard, aflată în Virginia de Vest. Însă ulterior s-a aflat că în apropierea acestei case chiar se afla centrul de interceptare a telefoanelor şi a sateliţilor spioni - Sugar Grove, de pe lângă Agenţia de Securitate Naţională (NSA) din SUA. Mai mult, Price a dat şi numele a trei ofiţeri superiori din această bază. Rezultatul a făcut ca lucrurile să ia o turnură neaşteptată. Grupul Psi a fost cercetat, fiind suspectat de spionaj în slujba comuniştilor. Obţinerea informaţiilor prin paranormal era peste puterea de înţelegere a celor de la CIA. Atunci, Price a descris şi una dintre bazele omoloage ale URSS, aflată în nordul Munţilor Ural, din zona montană Norodnaia. A fost descrisă întreaga bază, personalul format în majoritate din femei precum şi antenele lor radar. Price a primit statutul de cel mai bun spion al SUA. Nu după mult timp însă, în anul 1975, Pat Price a murit în împrejurări misterioase. S-a presupus că, fiind descoperit de sovietici, a fost omorât fiind considerat foarte periculos datorită capacităţilor sale paranormale excepţionale, putând pune în primejdie programele psihotronice sovietice, precum şi activităţile militare secrete ale ruşilor.

"Naturalii"
Mel Riley, unul dintre spionii Psi militari, a făcut parte dintr-un program special condus de DIA, numit Grill Flame. Era un proiect strict secret demarat în anul 1978 de armata americană pentru pregătirea unor spioni paranormali. Acesta era cunoscut numai de circa 12 persoane din cadrul Pentagonului şi de coordonatorii serviciilor secrete americane. Persoanele racolate care dovedeau că posedă capacităţi Psi au format un grup cunoscut sub numele de "Naturalii". Ei îşi aveau sediul la Forf Meade din statul Maryland şi făceau parte din NSA. Aceştia aveau ca sarcină să supravegheze prin metode Psi bazele militare sovietice şi chineze. În 1979, Mel Riley a vizualizat experienţa nucleară de la Lop Nor, efectuată de chinezi, radiaţiile acesteia fiind descrise ca o lumină de culoare verde.

Joe Mc. Moneagle, un alt membru renumit al grupului de spioni Psi americani, a urmărit un consul american din zona Mării Mediterane, care era suspectat că făcea spionaj în favoarea sovieticilor. El a vizualizat vizavi de consulat un rus care avea instalat un post de ascultare. Lângă postul rusesc a mai descoperit şi o echipă a NSA care-i supraveghea pe spionii ruşi, care spionau consulatul cu aparatură electronică. Mc. Moneagle a mai vizualizat pe malul Mării Mediterane, în zona Spaniei, o lumină verde identică cu cea vizualizată de Riley în China şi a considerat a fi de la radiaţii nucleare. Ulterior, s-a aflat că un bombardier american pierduse în acea zonă o bombă atomică.

Mintea umană, scanată
Acest grup de paranormali putea vizualiza nu numai întâmplări prezente, ci chiar trecute şi viitoare. Astfel, ei au vizualizat locul prăbuşirii unui elicopter american în zona Americii de Sud, în Peru, precum şi corpurile arse ale pilotului şi copilotului. Aceştia au mai prezis locul în care va cădea, de pe orbită pe Pământ, Staţia Spaţială Skylab, acesta aflându-se în vestul Australiei.

Spionajul Psi a ajuns până la posibilitatea de a scana mintea umană pentru aflarea gândurilor. Grupul "Naturalii" a primit sarcina să "interogheze" prin metode Psi un agent din Europa de Est, despre care existau informaţii că era spion. Mc. Moneagle "l-a citit" că primise importante sume de bani pentru spionaj. Întrebat despre aceste sume, spionul a exclamat: "Lucrul ăsta de unde-l mai ştiţi?". Prin telepatie se poate merge mai departe până la influenţarea psihicului unei persoane. Aceasta poate deveni, ca în cazul fenomenului de hipnoză, sclavul unor acţiuni comandate cu ajutorul transferului de informaţii în subconştient. Astfel se pot influenţa decizii luate de la nivelul de jos până la cel mai înalt al membrilor societăţii.

Teoretic vorbind, după cum am mai spus, fiecare om posedă latent aceste calităţi considerate în afara normalului, în funcţie de, spunem noi ştiinţific, nivelul genelor Psi personale. Acestea erau puternic reprezentate la omul preistoric devenind din generaţie în generaţie mai intense prin selecţia naturală, căci supravieţuiau primejdiilor numai cei cu simţurile mai ascuţite. O dată cu dezvoltarea societăţii umane, viaţa nu s-a mai dus în sălbăticie şi simţurile extrasenzoriale s-au diminuat substanţial. Evul Mediu, prin Inchiziţie, elimină persoanele cu aceste calităţi, considerându-le eretice. Astfel, puterea activă a genelor Psi s-a pierdut şi mai mult fiind eliminaţi cei care ar fi putut transmite generaţiilor viitoare genele lor Psi dezvoltate.

Aborigenii din Australia şi boşimanii din Deşertul Kalahari, care trăiesc încă în Epoca de Piatră, păstrează vii aceste aptitudini, paranormale pentru noi.

Un om = un cip. Într-un târziu, aceste gene psi umane au început să fie din nou evidenţiate în societatea modernă şi contemporană. Structurile statale însă investesc nu în dezvoltarea acestora pentru binele omenirii, ci pentru controlul ei absolut. Se tinde ca fiecare membru al societăţii să fie reprezentat printr-un cip în care să fie stocate toate informaţiile legate de el, dacă se poate chiar şi cu cele mai intime gânduri. Războaiele omenirii astfel şi-au mutat luptele de pe fronturile externe pe cele interne, în creier, devenind astfel războaie psihotronice. Dar, până la urmă, noi să fim sănătoşi, căci există cineva acolo sus care ne iubeşte!

×
Subiecte în articol: paranormal