x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Tratamente miraculoase

Tratamente miraculoase

de Romulus Popescu    |    25 Aug 2009   •   00:00
Tratamente miraculoase
Sursa foto: /STOCKEXPERT

De când ne naştem începem să scriem Cartea Vieţii noastre, pagină cu pagină. Fiecare o scrie cu propriul său stilou. Însă nimeni nu ştie câtă cerneală are în rezervor. Şi scrie, şi scrie, şi scrie. Câteodată i se strică peniţa şi trebuie s-o repare. Pe la câte un spital. Căci nu toţi ştiu să scrie atent şi să aibă grijă de peniţe. După ce se termină cerneala, cartea este închisă şi aşezată într-un raft, putând fi citită apoi de alţii.



Dar trebuie mare atenţie cum scriem pentru a merita să fim citiţi. Este un proverb care spune: "Cum îţi aşterni, aşa dormi!". Încă din copilărie, cum ne îngrijim de sănătate şi o întreţinem, aşa o avem toată viaţa. Când un aparat se strică, se face mai întâi o diagnosticare pentru a fi găsită defecţiunea, ca apoi să se efectueze reparaţia.

BIOTERAPIA
În corpul uman defecţiunea se manifestă prin disfuncţie sau structură alterată la nivel fizic. Dar aceasta îşi are originea în corpul energetic, abia apoi făcându-se resimţită în cel fizic. Un tratament efectuat pe corpul fizic nu îndepărtează cauza blocajului energetic, ci doar stopează un efect apărut în materie. Bioterapia ajută la eliminarea blocajelor energetice şi realizează anularea afecţiunilor corpului uman, precum şi a eventualelor afecţiuni viitoare prezente în corpul energetic şi încă nemanifestate în cel fizic.

Bioterapia sau bioenergoterapia, pranoterapia, qi gong-ul, reiki-ul sunt considerate vindecări miraculoase fiind încadrate în domeniul fenomenelor paranormale. Medicina le consideră tratamente neconvenţionale. Acestea datează încă de la începuturile vieţii omeneşti. Vracii, persoane iniţiate cu capacităţi paranormale, făceau tratamentele cu diferite ierburi, tratamente însoţite de ritualuri, descântece neînţelese de cei din jur. Aici se ascundeau, de fapt, tratamentele secrete făcute prin invocarea Energiei Universului.

Astfel, se trata spiritul, corpul energetic şi în ultimă instanţă corpul fizic. Medicina modernă a preluat numai tratamentele materiale din existenţa umană, substanţele conţinute în ierburi fiind produse acum sintetic de industria farmaceutică. În zona Asiei, în ţări ca India, China, tratamentele tradiţionale naturiste, alături de bioterapii, nu au fost întrerupte niciodată. Ele sunt la loc de cinste alături de practicile medicinii moderne, alopate. Cel mai mare bioterapeut al omenirii a fost Iisus Hristos.

APOLONIUS DIN THIANA
Unul dintre primii oameni despre care avem mărturii că se ocupa cu acest tip de tratamente a fost Apolonius din Thiana. Savant al secolului I, iniţiat în India, el era cunoscut ca un prestigios taumaturg. În Evul Mediu, toţi cei care aveau asemenea calităţi erau vrăjitori şi condamnaţi la moarte. Astăzi, bioterapia este acceptată numai de o parte dintre oameni, în ciuda dovezilor ştiinţifice şi a rezultatelor incontestabile. Acceptarea masivă a acestui tip de tratamente ar putea duce la prăbuşirea sistemului farmaceutic de producţie şi distribuţie a medicamentelor. Aşa că fiecare dintre noi este liber să-şi aleagă calea de regăsire a sănătăţii în funcţie de credinţa în sistemul pe care îl alege.

ENERGIA ORGONICĂ
În opinia Dr Reich, energia orgonică, cosmică, are următoarele caracteristici.

- Există în mod universal;

- Penetrează întreg spaţiul, fapt demonstrat şi în condiţii de vid;

- Este susceptibilă de variaţii şi se manifestă ca electricitate statică, sclipire difuză, căldură, electricitate, magnetism, atracţie gravitaţională;

- Suprapunerea a două sau mai multe unde ale acestei energii dă naştere unei particule cu masa;

- Condiţionează unitatea materiei. Forţa de coeziune devine liberă şi demonstrabilă atunci când materia se dezintegrează;

- Se transmite cu viteza luminii ca radiaţie luminoasă cu caracter local;

- Este transparentă, dar poate fi vizualizată ca "refracţia luminii" sau ca "undă calorică";

- Originea sa este "rece". Totuşi, emisia şi absorbţia ei generează căldura, ca şi cum ar avea loc o formă particulară de concentrare la limita de generare a materiei;

- Această energie nu se pierde datorită unui metabolism energetic care o face să se propage spre un nivel mai înalt şi să se conserve la niveluri mai joase prin "capacitate de descărcare";

- Se deplasează vibrator/ondulator;

- Poate fi demonstrată vizual, termic, electric sau prin sonorizare.




PARADIAGNOZA
În multe dintre articolele mele de la această rubrică am atins implicit şi subiectul atât teoretic, cât şi practic, al bioterapiilor. Astfel, voi aminti foarte pe scurt în ce constă principiul acestor tratamente ca apoi să continuu cu alte aspecte care conturează acest tip de fenomene paranormale. Bioterapia cuprinde două etape principale: evaluarea stării de sănătate şi tratamentul propriu-zis. În terminologia ştiinţifică evaluarea corpului, cu scopul determinării afecţiunilor, pe alte baze decât cele folosite în medicina modernă, poartă numele de paradiagnoză.

Aceasta se poate face în parapsihologie prin radiestezie, prin vizualizarea aurei corpului sau prin alte tipuri de comunicări extrasenzoriale despre care am amintit în articolele despre radiestezie. Tratamentul bioenergetic cuprinde şi el două aspecte: transferul de energie de la terapeut către persoana tratată şi transferul de informaţie pe care îl asimilează corpul acesteia din urmă în subconştient pentru a comanda declanşarea eliminării afecţiunilor. În mod normal, acest transfer infoenergetic se face şi fără credinţa celui tratat prin acest tip de terapie, dar cu acordul său pentru efectuarea tratamentului pentru ca acesta să fie maxim.

Transferul energetic realizează încărcarea totală a matricei energetice din corpul tratat şi deschiderea centrilor energetici ai acestuia. O disfuncţie a corpului, fără să se manifeste şi alterarea uneia dintre structurile sale, se poate elimina chiar dintr-o singură şedinţă de bioterapie. O structură alterată necesită însă un tratament mai îndelungat pentru a o elimina. Cu fiecare şedinţă, în acest caz, se refac progresiv atât structura, cât şi funcţia acelui organ. Dacă o persoană cu afecţiuni, în timpul primei şedinţe de bioterapie, nu simte nici o schimbare în starea sa, trebuie să-şi pună semne de întrebare în legătură cu bioterapeutul.

De obicei, în timpul şi între şedinţele de acest tip se manifestă tulburări la unele persoane (în funcţie de gravitatea blocajelor) care ajung în timpul şedinţei de bioterapie chiar până la declanşarea stării de inconştienţă pentru câteva minute. Cu fiecare şedinţă tulburările se diminuează până la dispariţia lor completă, moment în care afecţiunile sunt eliminate. La persoanele la care se manifestă în timpul şedinţei starea de inconştienţă, refacerea stării de sănătate se realizează foarte rapid, corpul parcă descătuşându-se şi "schimbând macazul", luând-o dintr-o dată pe linia unei însănătoşiri rapide.

Adevăraţii vindecători care fac miracole se remarcă printr-un spirit înalt. Aceştia caută să-şi valorifice calităţile cu care au fost înzestraţi, practicând cu modestie această medicină neconvenţională. Trebuie pus accentul şi pe pregătirea lor teoretică în ceea ce priveşte cunoaşterea anatomiei şi fiziologiei corpului uman, precum şi pe înţelegerea fenomenelor paranormale care se petrec în astfel de practici. Un aspect foarte important este şi protecţia lor faţă de vibraţiile afecţiunilor pe care le tratează. Încărcarea lor în timp cu aceste frecvenţe alterante pentru corpul uman poate duce la preluarea acestor afecţiuni.

Există şi posibilitatea efectuării acestor tratamente de la depărtare. Fiecare om este o personalitate unică, cu caracteristicile infoenergetice proprii diferite de ale celorlalţi, fapt ce-i dă amprenta proprie a existenţei sale. Arătăm cu toţii la fel, dar suntem animaţi de spirite diferite. Când se efectuează un tratament de la depărtare, cel care tratează se concentrează asupra celui pe care urmează să-l trateze şi prin puterea gândului transmite un tren de energie şi informaţii cu coordonatele de refacere. Acest transfer se face oriunde şi oricât de departe s-ar afla cele două persoane.

Acest proces este asemănător cu cel existent în telefonia mobilă în care un număr poate accesa alt număr de la orice depărtare, fără a fi necesară cunoaşterea poziţiei celui accesat, prin convorbire realizându-se transmiterea unui tren de energie şi informaţii. De fapt, orice invenţie a omului copiază sisteme deja existente în natură, aşa că telefonia mobilă copiază comunicarea dintre oameni prin intermediul undelor gândurilor.




Prin acest tip de tratamente neconvenţionale bazate pe Energia Universală se poate realiza chiar aşa-zisa chirurgie psihică, prin care în corp se poate comanda psihic eliminarea unor structuri alterate de genul tumorilor şi se pot reface structurile organelor afectate. Practic, prin concentrarea din timpul bioterapiei, pentru a fi eliminată o tumoră, se vizualizează virtual zona afectată şi se transmite informaţia arderii legăturii acestei tumori cu structura organului pe care s-a format. Cu timpul, aceasta nu se va mai alimenta şi se va diminua, fiind eliminată de organism.

Există chiar posibilitatea de a efectua operaţii chirurgicale paranormale diferite de cele executate prin metodele medicinii moderne.

MIRACOLUL ARRIGO
În acest sens, brazilianul Arrigo, un simplu om de la ţară, a ajuns să facă operaţii chirurgicale complicate. Totul a început cu declanşarea unor dureri frecvente de cap. Apoi a susţinut că aude voci care-i vorbesc într-o limbă necunoscută. Crezând că este o afecţiune psihică, a făcut tratamente, dar fără rezultate. Calităţile sale paranormale au ieşit la suprafaţă cu ocazia unei întâmplări. O ţărancă a fost călcată de o căruţă, alegându-se cu un picior rupt. Arrigo, aflat acolo, a intervenit şi cu un simplu briceag a executat o operaţie chirurgicală la piciorul afectat.

Cei apropiaţi au rămas stupefiaţi când au constatat că rana s-a vindecat repede şi fără urmări grave. Vocile pe care le auzea îi aduceau la cunoştinţă că prin el lucra spiritul unui fost mare chirurg german care a murit accidental în primul război mondial. În acea perioadă, tocmai descoperise noi metode în tratamentele medicale.

Din acel moment, ţăranul brazilian analfabet s-a ocupat numai de medicină. Primea vizita multor persoane cu afecţiuni pe care el le consulta şi apoi le opera. De fiecare dată întâi intra într-o capelă părăsită, aflată la marginea localităţii, având o înfăţişare normală, şi ieşea de acolo într-o stare de transă, cu o ţinută şi un comportament demne de un medic cu prestigiu. Folosea atunci cuvinte specifice medicinii, unele chiar în limba germană, un asemenea vocabular fiindu-i străin în stare normală.

Operaţiile erau executate cu ajutorul unor cuţite de bucătărie sau de măcelărie nesterile, fără anestezie, iar pacienţii stăteau în picioare, rezemaţi de zid sau întinşi pe o masă obişnuită. Ei afirmau că nu simt nimic, nu au dureri, iar operaţiile care în mod normal ar fi trebuit făcute de mai mulţi medici, el le făcea de unul singur, întotdeauna fiind finalizate cu succes. Arrigo a constituit tema de cercetare pentru mulţi specialişti şi a fost mediatizat ca fiind un miracol. A murit în urma unui accident de automobil, în plină putere, viaţa sa rămânând pentru mulţi o enigmă.

DJUNA DAVITASVIL
Este un alt fenomen rar întâlnit. Trăind în fosta URSS, Djuna Davitasvil stabilea, din acea perioadă, pe criterii paranormale, diagnosticele, eliminând apoi afecţiunile cu ajutorul bioterapiilor. Iniţial, s-a înscris la Institutul de Artă Dramatică pe care l-a părăsit după puţin timp, la vârsta de 22 de ani, pentru a se dedica vindecării oamenilor aflaţi în suferinţă. Posesoarea unui imens câmp bioenergetic, pe baza calităţilor sale speciale, stabileşte diagnosticele, vizualizând aura corpului după care face tratamentele bioenergetice. Are în acelaşi timp capacitatea de a vedea prin obstacole, precum şi aceea de a face previziuni.

Nu este spaţiu suficient pentru un articol într-o revistă ca să descriu în amănunt o personalitate ca aceea a Djunei sau alte personalităţi care ar merita să fie prezentate. Important este că astfel de fenomene paranormale, explicate teoretic, sunt susţinute de exemple practice care accentuează credinţa în existenţa lor. Nu am amintit despre nici una dintre persoanele din România care posedă asemenea calităţi pentru a nu-i supăra pe cei care, poate, aş omite să-i amintesc. Cert este că, la sfârşitul mileniului al II-lea şi începutul mileniului al III-lea, tot mai multe personalităţi şi-au adăugat numele pe lista celor care au astfel de capacităţi, considerate paranormale, obligând ştiinţa să cerceteze cu mai puţină ignoranţă fenomenele parapsihologice.


Dr Wilhelm Reich
5157-100105-19_29_sante9.jpgAu existat şi există personalităţi în lumea cercetătorilor din domeniul medicinii alopate care să analizeze conceptele medicinii energetice. Unul dintre aceştia este doctorul Wilhelm Reich, vienez de origine, născut în 1887, dar emigrant mai întâi în Norvegia şi, în final în SUA, din cauza nazismului. În jurul anului 1950, el a afirmat că există în Univers o formă de energie numită de el "orgonica... aceasta fiind suma funcţiilor plasmei generatoare de viaţă a întregului şi a omului". Cercetările sale au fost preluate şi continuate de oameni de ştiinţă, ele stârnind multe controverse.

×
Subiecte în articol: paranormal