x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Vanga – Nostradamus din Est

Vanga – Nostradamus din Est

de Romulus Popescu    |    19 Iun 2010   •   00:00
Vanga – Nostradamus din Est

Marele Regizor spune: Ţi-a bătut gongul, intră pe scenă! Ai tot Pământul la dispoziţie. Desfăşoară-te! Ai grijă că spectacolul este unic! Nu se fac repetiţii. Ştiu că textul nu-l cunoşti, însă el este ascuns în tine. Trebuie să-l descoperi singur. Acesta se derulează zilnic. Dacă te încurci, te ajută sufleurul. El are tot textul vieţii în faţă. Textele tuturor. Eu i le-am dat. El stă ascuns şi îi suflă fiecăruia. Cine nu aude bine mai face greşeli. În rest, totul merge conform programului.
Dintre noi, mai este ales câte cineva căruia îi sunt date toate textele. Acesta are harul de a face profeţii. Vanga a fost un asemenea fenomen.

Era o femeie de la ţară, înţeleaptă, care şi-a pierdut vederea. I s-au stins luminile ochilor, dar i s-au aprins luminile vederii spirituale. A venit pe lume la data de 31 ianuarie 1911, în localitatea Strumita din Macedonia. La naştere, moaşa a ieşit în stradă şi a cerut unui trecător să spună un nume pentru copil. I-au zis Vanghelia, de la Evanghelia, care în limba greacă înseamna purtătoare de veşti bune. Era venită pe lume prematur, cu urechile lipite de cap şi cu degetele unite între ele, la mâini şi la picioare. Părinţii ei erau plugari săraci. Blondă, cu ochii albaştri, inteligentă, se juca de-a medicul, prescriind reţete naturiste. Mama i-a murit când ea împlinea 3 ani. La vârsta de 12 ani, o furtună puternică, cu fulgere şi tunete, a luat-o pe sus şi a rostogolit-o, acoperind-o apoi cu pământ, pietre şi crengi. Când a fost găsită avea dureri îngrozitoare la ochi. Nu-i mai putea ţine deschişi fiind plini de praf. I-au făcut tot ce era posibil pentru a o ajuta să-şi recapete vederea, dar fără rezultate.

Până seara, ochii Vangăi s-au umplut de sânge şi s-au albit total producându-i orbirea. În anul 1925 a fost admisă la un cămin pentru orbi din localitatea Zemun, din Serbia, unde a stat trei ani. Acolo a învăţat să citească în alfabetul Braille, să cânte la pian, să tricoteze şi să gătească. La 18 ani s-a împrietenit cu un coleg de suferinţă, cu care dorea să se căsătorească. A primit acordul părinţilor băiatului, persoane înstărite, care îi puteau întreţine pe amândoi tinerii.

Dar soarta i-a fost să-i moară mama vitregă şi să fie adusă acasă de tată, pentru a îngriji de fraţii mai mici. Chiar dacă nu vedea, era harnică şi pricepută. În acea perioadă a început să-i apară darul prezicerilor. La un moment dat, spune ea, a intrat în încăperea unde locuia un bărbat înalt, blond, ireal de frumos, îmbrăcat ca un războinic din antichitate, într-o armură strălucitoare. Venise călare pe un cal alb. Când acesta a intrat, a făcut ca totul să strălucească într-o lumină puternică. Privind-o pe Vanga, i-a spus: "În curând lumea se va tulbura şi mulţi oameni vor pieri. Tu vei rămâne în acest loc şi vei prooroci despre morţi şi vii. Nu te teme. Eu îţi voi spune ce să prezici". După un an, la 6 aprilie 1941, trupele germane au trecut graniţa. Vanga a devenit un canal de informaţii din trecut şi viitor, făcând previziuni cu o exactitate uimitoare. În acele momente, din gura ei se auzea un alt glas, care indica locuri, evenimente, nume.

Tatălui i-a prezis că se va căsători de trei ori, dându-i şi detalii despre viaţa care va urma. El a mai trăit 14 ani. Având ulcer, s-a îmbolnăvit apoi de cancer, stingându-se în anul 1958. Unuia dintre fraţi i-a spus că va muri stupid la 20 de ani, iar altuia că va muri la 23 de ani, va fi luat prizonier şi împuşcat de nemţi, previziuni care au fost exacte. Şi-a prezis căsătoria cu un om în uniformă, care se va prezenta să afle cine i-a ucis fratele. Era Dimitrie Georgeiev, care a cerut-o în căsătorie şi cu care a plecat la el acasă, în oraşul montan Petrici, din Bulgaria, la graniţa cu fosta Iugoslavie. Apoi, soţul a plecat la război în Grecia şi s-a întors în 1944. Acesta a sfârşit bolnav de ciroză la data de 7 aprilie 1956, la vârsta de 42 de ani. Când a murit, Vanga a intrat într-un somn profund, din care s-a trezit abia la înmormântare. Şi-a justificat somnul spunând: "L-am condus până la locul care i-a fost hotărât".

Pe vremea comuniştilor a prezis cu mult înainte locul şi data morţii lui Stalin. A fost imediat arestată şi închisă. După eliberare, locuinţa ei a devenit loc de pelerinaj. Puse în faţa unui fapt fără precedent, oficialităţile bulgare au luat hotărârea ca, de la data de 3 octombrie 1967, să fie înfiinţată o instituţie care să organizeze şi să urmărească oficial desfăşurarea activităţii fenomenului Vanga. Astfel, Institutului de Parapsihologie din Sofia i-a revenit sarcina să creeze un birou pentru înscriere şi programare la consultaţiile pe care le făcea Vanga. S-a stabilit un preţ de 10 leva pentru bulgari şi de 60 leva pentru străini, sume care intrau în bugetul destinat cercetărilor parapsihologice. Vanga primea din aceste încasări 400 leva pe lună.

Cercetătorii au constatat că ea avea calităţi de telepatie, premonitorii, de retrocogniţie în diagnosticarea afecţiunilor şi tratarea acestora prin remedii naturiste, de comunicare cu morţii, în găsirea persoanelor dispărute, rezolvând şi probleme de criminalistică. Ea afirma că se află în legătură cu fiinţe invizibile, pe care nu le putea defini. Acestea îi dădeau informaţii despre oameni de oriunde, din orice perioadă de timp. Calităţile ei erau manifestate cu discontinuitate, dând rezultate corecte în 80% din cazuri. Comunicările extrasenzoriale aveau loc uneori în câteva minute, alteori în ore. Vanga, prin profeţii, avertizează ce s-ar putea întâmpla sau ce se va întâmpla cu siguranţă? Profeţiile puteau fi oare evitate? Erau nedumeriri ale cercetătorilor.

Au apelat la serviciile ei şi mari personalităţi, printre care, regele Bulgariei, Boris al III-lea, la data de 8 aprilie 1942, apoi, mai târziu, soţii Ceauşescu, iar M. Gorbaciov se ghida după profeţiile ei. Agenţia BTA a afirmat oficial că peste un milion de persoane au trecut pe la Vanga.
Printre cele mai importante preziceri se găsesc evenimentele de la Praga din 1968, cele din Liban din 1982, accidentul submarinului "Kursk", atacul de la New York din 11 septembrie 2001, venirea lui Obama la Casa Alba, criza economică actuală.

În 1988, ea a spus: "Suntem martorii unor evenimente decisive ale planetei. Doi dintre cei mai mari conducători ai Pământului şi-au strâns mâna şi au semnat, pentru a dovedi că au făcut primul pas spre ajungerea la Pacea Universală. Dar va trece încă mult timp, va curge încă multă apă... Va veni Al Optulea şi el va semna pacea finală a planetei".

O previziune importantă pentru România a fost înregistrată pe bandă de magnetofon şi încredinţată uneia dintre nepoate. Previziunea trebuia să ajungă la o dată anume şi la o anumită persoană, care va avea misiunea s-o facă cunoscută românilor, căci "românii sunt oameni speciali, dar nu mai cred în valorile lor şi, dacă mesajul le este adus de un străin, este mai bine primit decât de la unul de-al lor". Textul mesajului este: "Eu sunt foarte mică pentru că el să vină la mine, aşa că eu transmit această veste, care mi-a venit de Sus. Să fie despachetată în 24 ianuarie 2005 şi, în cel mult o lună de zile, să fie dusă celui la care voi face referire în text. Dacă nu se va putea ajunge la el, să fie dată celor din preajma sa. Să vă ajute Dumnezeu!".

Vanga a spus în continuare: "În bucuria acestei lumi, în România va veni cel promis lumii. Se va bucura întreg Pământul de naşterea lui. Dumnezeu îl va ocroti într-un loc, departe de locul în care se odihnesc străbunii lui, până când va veni ceasul său. Cu puterea de Sus va fi dăruit. Pământul, Apa, Focul îi vor veni în ajutor. O dată cu venirea lui în această lume, tot ceea ce este construit pe minciună se va nărui. Toate acestea se vor petrece în anul 2005. El va fi piatra de temelie pentru omenire. Primii care îl vor recunoaşte vor fi cei din poporul său... Drept răsplată el va aduce acest popor pe cea mai înaltă culme a desăvârşirii, din întreaga lume. Acest popor va deveni o adevărată pildă pentru toate popoarele Pământului. El nu va veni cu un cal viu, ci cu un cal de fier, pe care singur îl va mânui".

În legătură cu viitorul omenirii, ea a mai spus: "Lumea va suferi o mulţime de cataclisme şi necazuri mari se vor abate. Se va schimba însăşi conştiinţa oamenilor. Timpuri grele vor veni. Oamenii se vor împărţi după credinţa lor... Suntem martorii evenimentelor cutremurătoare care vor modifica soarta şi destinul omenirii... În Cosmos se va descoperi viaţă şi deodată va devenii limpede cum a apărut viaţa pe Pământ".

Vanga spunea că extratereştrii trăiesc pe Pământ de foarte mulţi ani. Cei pe care îi percepe vin din a treia planetă de la Pământ, numită de ei Vamfim. În următorii 200 de ani, spunea ea, oamenii vor intra în contact cu fraţii lor spirituali din alte lumi. În 1978, ea dădea şi alte amănunte despre cei numiţi extratereştri: "Îi văd de un an de zile. Sunt transparenţi. Ei par aşa cum omul îşi vede chipul reflectat în apă. Sunt îmbrăcaţi în haine aidoma zalelor, care strălucesc precum solzii de peşte... Pletele lor se aseamănă cu algele şi sunt moi ca puful de gâscă, înconjurându-le capetele ca nişte aureole. Uneori în partea din spate au ceva asemănător cu aripile...

Mă iau câteodată pe Pământul lor, unde este totul foarte frumos. Aici este o natură atât de minunată încât nu poate fi descrisă... Însă nu ştiu de ce nicăieri nu văd case... Ei comunică cu foarte puţini oameni de pe planeta noastră. Ei ne controlează".

Vanga a prezis cu exactitate şi momentul când va părăsi această lume, la 11 august 1996. Ea spunea că moartea este doar o trecere în altă dimensiune. Înainte să se stingă a afirmat că "asemenea puteri le are acum o franţuzoaică în vârstă de 10 ani".

×
Subiecte în articol: paranormal