x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Bucovina, un exemplu în atragerea de finanțări atât pentru investiții de renovare și restaurare

Bucovina, un exemplu în atragerea de finanțări atât pentru investiții de renovare și restaurare

de Redacția Jurnalul    |    15 Oct 2023   •   13:40
Bucovina, un exemplu în atragerea de finanțări atât pentru investiții de renovare și restaurare

Suceava ocupă un loc fruntaș în ceea ce privește economia pe ramurile de turism și HoReCa. Obiectivele turistice și stațiunile din Bucovina atrag an de an tot mai mulți turiști, iar industria a văzut o schimbare semnificativă în ultimul deceniu.

În cadrul Conferinței Naționale "Turism în Bucovina, 4 puncte cardinale: patrimoniu, spiritualitate, natură, gastronomie", organizată de Antena 3 CNN, parte a Intact Media, și cotidianul național Jurnalul, au fost stabilite soluţii concrete pentru dezvoltarea zonei.

"Sunt 18.720 de companii active, dintre acestea 1.420 de firme activează în domeniul HoReCa. Vorbim de 7,5% din firme care activează în acest domeniu de activitate", spune Lucian Gheorghiu, președinte executive Camera de Comerț și Industrie Suceava.

În prezent sunt în zonă peste 6.300 de locuri de muncă în industria HoReCa, deşi aceasta a fost puternic afectată de pandemie.

S-ar putea vorbi chiar despre o revigorare a acestui domeniu de activitate, iar digitalizarea joacă un rol de frunte.

Bucovina este un exemplu în atragerea de finanţări pentru restaurări-renovări

Prezent la dezbaterea organizată de Antena 3 CNN a fost și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est, Vasile Asandei, care a spus că Bucovina este un exemplu în atragerea de finanțări atât pentru investiții de renovare și restaurare, cât și pentru fondurile de dezvoltare a infrastructurii turistice.

Oficialii suceveni caută soluţii până când va fi rezolvată problema autostrăzii care va ajunge în Bucovina.

Cu un patrimoniu natural și cultural deosebit, turismul din Bucovina s-a dezvoltat în jurul celor 25 de stațiuni din județ. La nivel național sunt în total circa 200 de stațiuni, ceea ce arată importanța pentru turism din zonă.

Bucovina

×
Subiecte în articol: bucovina renovare restaurare