x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului: Nu e de ajuns să te ocupi doar de agenţii economici, mai trebuie să afle şi întreaga lume că exişti

Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului: Nu e de ajuns să te ocupi doar de agenţii economici, mai trebuie să afle şi întreaga lume că exişti

19 Mai 2022   •   13:20
Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului: Nu e de ajuns să te ocupi doar de agenţii economici, mai trebuie să afle şi întreaga lume că exişti
Sursa foto: Ionut Pucheanu/a3

România este poarta de intrare în UE, și nu marginea ei, consideră primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, la Conferința Națională "Infrastructura, soluţia antisărăcie şi şansa pentru dezvoltare", organizată de Antena3.

El este încrezător că proiectele în infrastructură vor aduce schimbări importante în regiune. 

"Am ajuns în situaţia de a fi o oportunitate nu doar pentru România, ci pentru poate toată Europa. Mie îmi place să cred că suntem poarta de intrare în Uniunea Europeană şi nu la marginea ei", a spus acesta.

Edilul a precizată că s-a muncit foarte mult în ultimii 6 ani pentru dezoltarea zonei, inclusiv prin folosirea fondurilor europene. 

"Am reuşit uşor-uşor să ne punem pe hartă şi am înţeles că trebuie să marketizăm zona. Nu e de ajuns să te ocupi doar de agenţii economici, mai trebuie să afle şi întreaga lume că exişti.", a subliniat Ionuţ Pucheanu. 

În opinia primarului, punctele forte ale Galațiului sunt Dunărea infrastructura de transport şi un învăţământ de calitate ce include universităţile locale.

Totodată, deosebit de importantă este dezvoltarea regioanlă și sprijinul reciproc între Brăila și Galați. 

"Dacă Brăila are podul, cu siguranţă Galaţiul va avea aeroportul. Trebuie să ne completăm.", a spus edilul.

×
Subiecte în articol: ionut pucheanu