x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Petre Daea: Trebuie să creștem capacitatea de prelucrare a produselor agricole pentru a le crește valoarea la export

Petre Daea: Trebuie să creștem capacitatea de prelucrare a produselor agricole pentru a le crește valoarea la export

23 Oct 2022   •   10:25
Petre Daea: Trebuie să creștem capacitatea de prelucrare a produselor agricole pentru a le crește valoarea la export

Este important să creștem capacitatea de prelucrare a produselor agricole românești pentru a le exporta și a echilibra balanța comercială, spune Petre Daea , ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la Conferinţa "3 soluţii pentru 3 crize - reţeta inteligentă de la Buzău", moderată de Adrian Ursu și organizată de Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group.

"Trebuie să creștem capacitatea de prelucrare a produselor agricole pentru a avea ce ne trebuie în România, și să valorificăm produsele românești pe piața internă și să devenim și exportatori pentru produsele finite, pentru a crește valoarea adăugată, în așa fel încât balanța comercială a României să se echilibreze și să ne fie ma bine ca țară, explică acesta", spune acesta.

Petre Daea precizează că trebuie să accesăm fonduri europene în valoare de 15,8 miliarde de euro până în 2027. 

"Iată că acest Plan Național Strategic, odată pus pe masa  Comisiei Europene, acum ne revine sarcina să facem actele normative pentru a transpune în practică și să valorificăm. Sunt 15,8 miliarde de euro, care trebuie valorificați prin acest plan în perioada 2023-2027. De altfel, agricultura României a putut accesa fondurile europene în așa fel âncât să se poată dezvolta spre binele tuturor. Astăzi, fermierii români sunt la nivel tehnologic și de pregătire, de randamente la nivelul celor mai înaintate state din UE", este de părere demnitarul.

Conferința a fost transmisă live pe site-ul antena3.ro, jurnalul.ro si pe paginile de Facebook ale Antenei 3 CNN şi Jurnalul.

 

×
Subiecte în articol: Petre Daea agricultura fonduri europene