Joi, 14 decembrie 1989, Elena Ceauşescu l-a primit exclusiv pe ministrul Apărării Naţionale, generalul Vasile Milea (orele 8:55-9:00). Din agenda ei reiese o "pauză" de un ceas. Să fi fost prezentă la alte întrevederi în biroul lui Ceauşescu?! La Iaşi începuse în acea zi repetiţia pentru debutul "revoluţiei" dar cine să ştie când şi cum fuseseră Ceauşeştii înştiinţaţi.
La ora 10:00 s-au deschis, cu Ceauşeştii în centrul prezidiului, lucrările sesiunii a 10-a a celei de-a 9-a legislaturi a Marii Adunări Naţionale (orele 10:00 -12:30). Au continuat şi după-amiaza (orele 15:30-18: 45). Ce "dezbătuseră" în ultimele zile membrii CPEx, a fost unanim aprobat devenind Legea Planului unic de dezvoltare economico-socială a RSR pe anul 1990, Legea Planului de dezvoltare a agriculturii, industriei alimentare, silviculturii şi gospodăririi apelor al RSR pe anul 1990 şi Legea Bugetului de stat al RSR pe anul 1990. În anul aşteptat, veniturile aduse la bugetul ţării urmau a fi cu un sfert mai mari decât cheltuielile! Pe moşia României socialiste, chivernisiţii proprietari Ceauşescu se-ngrijiseră, din vreme, de toate! Cu o zi înainte, programul de birou al Elenei Ceauşescu fusese mai variat. A participat la două şedinţe de lucru pe tema energiei, prezidate de Nicolae Ceauşescu. Prezidase şi ea o a treia şedinţă despre controlul activităţii economico-financiare.
Se întâmpla ceva neobişnuit în relaţia primei tovarăşe a ţării cu familiile Petrescu şi Ceauşescu. Îl primise pe Barbu Petrescu, primarul Capitalei (despre care gurile rele şopteau că e fiul nelegitim al fratelui ei Gogu Petrescu) şi de două ori pe Nicu Ceauşescu. Făceau împreună, mama şi fiul, planuri de viitor? În prima întâlnire au convorbit, între patru ochi, un ceas (16:00-17:02). A doua oară, prim-secretarul Sibiului a intrat la orele 17:08, nefiindu-i consemnată ieşirea. Poate-au plecat împreună, la reşedinţa prezidenţială, la cină.