x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din dosarele Securităţii Cu noaptea-n cap, după butelie şi alimente

Cu noaptea-n cap, după butelie şi alimente

13 Oct 2009   •   00:00

Către Direcţia a III-a Ind. 311/NS

Notă privind filajul obiectivului "Sergiu" efectuat în ziua de 11.10.1989, între orele 0:00-24:00.

Activitatea obiectivului

La ora 5:10 s-a aprins lumina în mo­bil.
A plecat de acasă la ora 8:05, părând abătut, pe jos s-a deplasat la centrul de pâine, s-a uitat la vitrinele magazinului ILF, a trecut pe la alimentara, după care a mers la centrul pentru încărcat butelii.

A privit la cele 300-350 de persoane care aşteptau la rând, a întrebat pe un distribuitor cam câte butelii vor primi, după care a plecat. S-a deplasat încet, fiind abătut, pe străzile din cartier şi la ora 8:32 a intrat acasă.

A plecat din nou la ora 10:45 deplasându-se încet şi nehotărât şi a mers la magazinul din apropiere. Deşi ploua, s-a oprit câteva momente pe trotuar privind în toate direcţiile, după care s-a deplasat la centrul ICRAL nr. 4 Pajura din Bd. Bucureştii Noi. Aici a întrebat de şeful centrului. Acesta nefiind, a plecat şi s-a deplasat până la alimentara din Piaţa K. Marx - F. Engels, unde a in­trat, s-a uitat la produsele existente, după care a plecat.

A mers în Piaţa 16 februarie, s-a uitat la produsele de pe tarabe, a cumpărat câteva legături de zarzavat, apoi a intrat în comple­xul alimentar "16 Februarie". A pri­vit vitrina de la raionul mezeluri, s-a plimbat prin autoservire şi, fără a cum­păra ceva, a ieşit. S-a deplasat până la complexul "Minerva" din Bd. Bu­cu­reştii Noi, unde a intrat la mercerie-parfumerie şi a întrebat-o pe vân­ză­toare, cu ironie în glas, dacă au pastă de bărbierit, lame de ras sau pastă de dinţi Pell-Amar, ori produse similare din import. Primind răs­puns negativ, a cerut să fie servit cu să­pun Nivea sau Vis sau, dacă nu are săpun, cu un (...).
Document din volumul: Dosarul Brucan. Documente ale Direcţiei a III-a Contraspionaj a Departamentului Securităţii Statului (1987-1989), Iaşi, Editura Polirom, 2008, p. 666-667

×
Subiecte în articol: din dosarele securităţii