x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din dosarele Securităţii Infiltrat pe lângă Iuga

Infiltrat pe lângă Iuga

07 Noi 2009   •   00:00
Raport
În ziua de 7 noiembrie a.c., a fost contactat, la sediul unităţii noastre, numitul Tătulescu Dumitru, zis Costică, legătură a lui Iuga Dumitru, lucrat prin DUI pe linia problemei "foşti condamnaţi".

Din discuţiile purtate cu acest prilej au rezultat următoarele:
Tătulescu Dumitru a fost coleg de şcoală generală cu Violeta, cumnata lui Iuga şi prin intermediul acesteia l-a cunoscut pe Iuga, intrând deseori în casa acestuia. Având pasiuni comune (electronica) au rămas în relaţii amicale.

În perioada 1976-1979 Tătulescu Dumitru a funcţionat la USLA ca subofi­ţer, fiind trecut în rezervă pentru provocarea unui incident cu o femeie când el era sub influenţa alcoo­lului, ştie despre trecutul lui Iuga şi condam­narea suferită de acesta de la Violeta şi de la soţia lui Iuga, Nuţi, pe care a vi­zitat-o în două rînduri, pe timpul când acesta se afla în detenţie.

După punerea în libertate a lui Iuga, în luna septembrie a.c., l-a vizitat pe acesta, în câteva rînduri, la iniţiativa acestuia. Tătulescu s-a arătat interesat de această relaţie pentru a se pune la punct cu unele probleme de electro­nică şi pentru a face rost de unele scule şi materiale de la Iuga (se verifică prin T.O.).

Tătulescu a afirmat că a lucrat începând de curând ca şofer la Schela de foraj Chitila şi doreşte să se reangajeze la acelaşi loc de muncă în funcţia de electromecanic.

A afirmat că discuţiile sale cu Iuga s-au rezumat strict la cele relatate (aspect real) şi în cazul în care este ne­avenită această relaţie (dacă noi consi­derăm aceasta), va întrerupe orice legătură cu el. Sa spus că poate să-l viziteze în continuare, însă să nu se angreneze în acţiuni ostile sau neco­respunzătoare dacă i s-ar propune aşa ceva din partea lui Iuga. A afirmat că dacă i s-ar pro­pune aşa ceva sau să afle numai de astfel de acţiuni ne va aduce de îndată la cunoştinţă acest lucru. În acest sens a spus că ne stă la dispoziţie cu tot ce ştie sau ar putea afla că ar dori să ne revedem, în viitor, în care sens ne-a dat numărul de telefon de acasă şi de la concubina sa, pentru a-l căuta.
Semnătură indescifrabilă

Notă: Deocamdată să urmărim evo­luţia legăturii aşa cum am discutat. Structura psihică a celui în cauză ar fi cam de om neserios, dar apartenenţa lui trecută la USLA pare că l-a învăţat ceva pozitiv care să domine şi să fie corect şi apoi util în raporturile cu noi.
Semnează lt. col. Deleanu Vasile
Extras din dosarul de urmărire informativă a lui Dumitru Iuga, provenit din arhiva CNSAS

×
Subiecte în articol: din dosarele securităţii