x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 16 iunie (Vineri)

Calendar 16 iunie (Vineri)

16 Iun 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit 5:30 , a apus la 21:02 ● Luna a răsărit la 18:43, a apus la 2:57 ● Sărbătoare creştină: Sfântul Ierarh Tihon al Amatundei, Făcătorul-de-mi­nuni.



S-a întâmplat la 16 iunie 1989
● De la Cape Canaveral (Statul Florida) a fost lansată racheta "Titan-4", concepută pentru a plasa în Cosmos diferite încărcături militare. Lansarea lui "Titan-4", prevăzută pentru luna octombrie a anului '88, a fost amânată până atunci din cauza unor defecţiuni tehnice. Statele Unite intenţionau să construiască şi să lanseze în Cosmos cel puţin 25 de asemenea rachete.
● Viorel Vizureanu a devenit mi­nistru Secretar de Stat, la Ministerul Agriculturii, şef al Departamentului Agriculturii de Stat după ce Florea Gruia a fost eliberat, prin decret pre­zidenţial, din funcţie.
● Viceprim-ministru al Guvernului, Lina Ciobanu s-a aflat în vizită la Havana, la lucrările Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică ro­mâno-cubaneză.


Vremea
În ţară, vremea a fost răcoroasă, iar cerul variabil în sud-vestul ţării şi mai mult noros în celelalte zone. Au căzut ploi cu caracter de aversă, însoţite şi de descărcări electrice în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând sud-vestul ţării. Izolat a căzut grindină, iar cantităţile de apă au depăşit 20 de litri pe metru pătrat. În zona de munte, la peste 2.000 m altitudine, precipitaţiile au căzut sub formă de lapoviţă şi de ninsoare. Vântul a suflat slab până la moderat, prezentând, local, inten­si­fi­cări la munte, cu viteze cuprinse între 35 şi 75 km pe oră. Temperaturile maxime au fost cuprinse în general între 16 şi 24 de grade, iar cele minime, între 6 şi 16 grade. Izolat, în vestul şi în centrul ţării s-a produs ceaţă.
La Bucureşti, vremea a fost ră­coroasă, cu cerul mai mult noros. Tem­porar a plouat, mai ales sub for­mă de aversă, şi s-au semnalat des­cărcări electrice. Vântul a suflat slab până la moderat. Temperatura ma­xi­mă a urcat până la 23 de grade, iar mi­ni­ma a fost cuprinsă între 13 şi 15 grade.


Tv 16 iunie 1989
● 19:00 Telejurnal
● 19:25 Epoca Nicolae Ceauşescu - epo­ca marilor înfăptuiri revoluţio­na­re
Impetuoasa dezvoltare economico-socială şi afirmarea largă, nestin­ghe­­rită a personalităţii umane.
Re­dac­tor Vartan Arachelian
● 19:45 România în lume. Documentar. Redactor Paul Şoloc
● 20:05 Tezele şi orientările formulate de tovarăşul Nicolae Ceauşescu - program de muncă şi acţiune revolu­ţio­nară
Calitate - competitivitate - export
Redactor Octavian Cepraga
● 20:25 Copiii cântă patria şi partidul
Program literar-muzical-coregra­fic în interpretarea unor formaţii pioniereşti şi ale şoimilor patriei, laureate ale Festivalului naţional "Cântarea României". Redactor Ina Sterescu
● 20:45 Învăţământ - cercetare - producţie
A construi pentru ţară. Reportaj
Redactor Anca Atanasiu
● 21:05 Univers, materie, viaţă
Emisiune de educaţie materialist-ştiinţifică
Istoria Pământului, ultimul episod
Substanţe energetice
Substanţe hidrotermale
Participă dr Nicolae Ţicleanu, dr ing. Mihai Ştefănescu, dr Şerban Valiciu de la Institutul de Geologie şi Geo­fizică Bucureşti, hidrogeolog Simion Georgel de la Întreprinderea de Pros­pecţiuni Geologice şi Geofizice Bucu­reşti, şi geolog Artemiu Pricăjan, de la Inspecţia de Stat Geologică Minieră Bucureşti. Redactor Ion Ruş
● 21:35 Selecţiuni din concertul orchestrei simfonice a Radioteleviziunii pe platforma industrială a oraşului Med­gidia. Redactor Adriana Rogovschi
● 21:50 Telejurnal
● 22:00 Închiderea programului


Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU

● Staţia specială de salvare a Ministe­rului Sănătăţii cu sediul în Bucu­reşti, încadrează de urgenţă trei paznici de noapte.
● Oficiul Farmaceutic numărul unu din Bucureşti, încadrează prin tran­sfer: tehnicieni auto, ingineri pentru distribuţie - primire, electricieni, în conformitate cu Legea 12/1971. Relaţii la sediul întreprinderii.

VÂNZĂRI
● Vând la preţ convenabil fotolii, birou, studio, şifonier, scaune şi masă, etajeră fier forjat, fotoaparat Zenit, ga­lerii pentru perdele, jocuri electro­nice, cojoc damă şi bărbătesc, maşină spălat automată, haină bărbătească piele, diverse obiecte.
● Vând urgent butelie de voiaj, radiocasetofon stereo, autotransformator, ceas de buzunar, electromotor, pendulă, televizor defect, îmbrăcăminte, tricotaje, încălţăminte damă şi copii.
● Vând aparat foto Canon cu zoom, te­leobiectiv, dubluradiocasetofon, dor­mitor pentru tineret, frigider, con­ge­la­tor.
● Vând apartament în zonă ultracentrală, două camere, semidecomandate, toate utilităţile sau schimb prin apartament cu trei camere, proprie­tate, aceeaşi zonă sau în apropiere.

CUMPĂRĂRI
● Cumpăr canapea şi fotolii stil vechi, foarte bine întreţinute, pahare de cristal sau seturi de masă, totul impecabil.
● Cumpăr casă de trei sau patru camere, la curte, dependinţe, zonele: Piaţa 1 Mai, Piaţa Chibrit sau împrejurimi.

×
Subiecte în articol: special