x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 22 mai (Luni)

Calendar 22 mai (Luni)

22 Mai 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la 5:41, a apus la 20:44 ● Luna a răsărit la 23:52, a apus la 7:08 ● Sărbătoare creştină: Sf. Mc. Vasilisc din Amasia şi Marcel; Sf. Părinţi de la Sinodul II ecumenic (Constantinopol, 381)



S-a întâmplat la 22 mai 1989
● În timpul ciocnirilor produse între trupele israeliene de ocupa­ţie şi demonstranţi palestinieni în Cisiordania şi Gaza, doi adolescenţi palestinieni au fost ucişi şi 36 au fost răniţi. Pe de altă parte, în urma unei operaţiuni declanşate de for­ţele de ocupaţie în zona Gaza, 250 de palestinieni au fost arestaţi.
● Ministrul de Externe al Iranului, Ali Akbar Velayati, şi-a încheiat vizita la Damasc, unde a avut convorbiri cu oficialităţile siriene în pro­bleme ale evoluţiei situaţiei din Orientul Mijlociu, în principal a celei din Liban, ca şi a relaţiilor bilaterale. Cu prilejul vizitei, pre­şedinetelui Hafez Al-Assad i-a fost înmânat un mesaj din partea şefului statului iranian, Seyyed Ali Khameney.


Vremea
Vremea a continuat să se răcească faţă de ziua precedentă, îndeosebi în nordul şi estul ţării. Cerul temporar noros; averse de ploaie însoţite de des­cărcări electrice în sudul, estul şi centrul teritoriului. Vânt slab până la mo-derat, prezentând unele intensificări în estul şi sud-estul ţării cu viteze cu­prinse între 35 şi 50 kilometri pe oră.
Temperaturile maxime au fost cuprinse între 14 şi 24 de grade, izolat mai ridicate în sud-vestul ţării, iar minimele între 4 şi 14 grade. În Bu­cu­reşti vremea s-a mai răcit faţă de pe­ri­oada precedentă, iar cerul a fost mai mult noros. Temporar a plouat, iar vân­tul a suflat slab până la moderat. Temperatura maximă s-a situat între 18 şi 20 de grade, iar cea minimă a os­cilat în jurul valorii de 9 grade Celsius.


TV 22 mai 1989
● 19:00 Telejurnal
● 19:25 Localităţile ţării în Anul 45 al revoluţiei. Puternice centre economico-sociale
Redactor Melania Coman
● 19:40 Ştiinţa pentru toţi
Resurse vechi... tehnologii noi
Soluţii pentru transportul viito­rului
Redactor Dana Popescu
● 20:05 Industria - programe prio­ritare
Creşterea rentabilităţii şi beneficiului, a eficienţei economice
Redactor Sorin Burtea
● 20:25 Tezaur folcloric
Permanenţe ale cântecului românesc: Tatiana Mihali, Mariana Drăghicescu
Redactor Marioara Murărescu
20:55 Democraţia muncitorească, revoluţionară în acţiune
Tribuna responsabilităţii civice
Redactor Florin Brătescu
● 21:15 Confruntările de idei din lumea contemporană
Drepturi proclamate, drepturi fără garanţii de exercitare
Redactor Lucia Dumitrescu-Co­dreanu
● 21:35 Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie
Versuri patriotice, revoluţionare
Redactor Mihaela Macovei
● 21:50 Telejurnal
● 22:00 Închiderea programului


Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU

● Căutăm femeie ajutor menaj, de două ori pe săptămână.
● Ansamblul artistic Rapsodia Ro­mână, cu sediul în Bucureşti, Strada Lipscani numărul 33, încadrează în condiţiile Legii 12/1971 următorul personal muncitor: instructori organizatori ceremonii, fluerătoare scenă, electrician lumini.
● Centrala vinificări, băuturilor diferite şi produselor spirtuoase, Calea Rahovei numărul 137, înca­drează de urgenţă în condiţiile Legii 12/1971 inspector principal cu domiciliul stabil în Bucureşti.
● Oferim două camere, antreu, bucătărie, baie, curte, pentru îngrijire bătrână. Zona Pieptănari.

VÂNZĂRI
● Vând sufragerie Chipendale, mobilă bucătărie, oglinzi orientale, dormitor, televizor, canapea extensibilă, maşină spălat, aspirator, masă sufragerie.
● Vând apartament trei camere, multiple îmbunătăţiri, deasupra magazinului Bucur. Cumpăr sau schimb cu apartament mai mare în vilă sau bloc de patru niveluri, zonă centrală.

CUMPĂRĂRI

● Cumpăr video Player sau video Recorder nou.
● Cumpăr Dacia 1310, zero kilometri, televizor color.
● Cumpăr blue-jeans, geacă piele bărbătească, compleu piele 44 sau scurtă piele 44 de damă, blue-jeans 5-6 ani. Vând radiocasetofon stereo nou.
● Cumpăr casă gen vilă pentru două familii, singur curte, încălzire centrală, zonele Confederaţiei, Televi­ziune, Kiseleff, Caşin, Aviatorilor.

×
Subiecte în articol: special