x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 27 aprilie (joi)

Calendar 27 aprilie (joi)

27 Iun 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la 6:12, a apus la 20:15 ● Luna a răsărit la 1:54, a apus la 10:20 ● Sărbătoare creştină: Sf. Sfinţit Mucenic Simeon, ruda Domnului; Sf. Ap. Aristarh, Marcu şi Zinon (Denia celor 12 Evanghelii)



S-a întâmplat la 27 aprilie 1989
● La Kuala Lumpur s-a desfăşurat, în urmă cu două zile, ceremonia proclamării sultanului Azlan Shah ca suveran al Malayeziei. Noul suveran a fost ales la 2 martie 1989 pentru o perioadă de cinci ani, în Malayezia funcţionând un sistem monarhic eligibil.
● Cu prilejul celei de-a XI-a aniversări a Zilei Revoluţiei, în Ca­pitala Afganistanului a avut loc o paradă militară. În tribună se aflau preşedintele republicii, Najibullah, membri ai guvernului, ofiţeri superiori. Cu acelaşi prilej, la Kabul s-a desfăşurat o adunare festivă.


Vremea
Vremea a continuat să se încăl­zească treptat în toate regiunile ţării. Cerul a fost variabil în regiunile vestice şi mai mult senin în rest. Tot în regiunile vestice, pe alocuri, s-au semnalat ploi sub formă de aversă. Vântul a suflat slab până la moderat, cu unele intensificări în vestul ţării, cu viteze între 35 şi 45 de kilometri pe oră. Temperaturile minime nocturne s-au situat între
7 şi 15 grade, iar maximele diurne, între 18 şi 28 de grade.
La Bucureşti, vremea a continuat să se încălzească uşor, iar cerul a fost variabil, mai mult senin. Vântul a suflat slab. Temperaturile minime au fost cuprinse între 10 şi 12 grade, iar maxima, între 26 şi 28 des grade.


Tv 27 aprilie 1989
● 19:00 Telejurnal. 1 Mai - raport muncitoresc
● 19:25 Pe drumul înfăptuirii noii revoluţii agrare
Prin recolte mari, sigure, stabile către o activitate economică sănătoasă, echilibrată în toate unităţile agricole cooperatiste
Redactor Emanuel Isopescu
● 19:45 Din cronica luptei patriotice, revoluţionare
O primăvară eroică (II)
Redactor Maria Preduţ
● 20:05 Laureaţi ai Festivalului naţional "Cântarea României"
Redactor Marilena Rotaru
● 20:25 Tinereţe, educaţie, spirit revoluţionar
Cunoaşterea istoriei patriei - la temelia formării tineretului în spi­ritul răspunderii faţă de viitorul naţiunii
Redactor Val Tebeica
● 20:45 Film artistic în serial. Ciprian Porumbescu
Producţie a Studioului Cinematografic "Bucureşti"
Cu: Vlad Rădescu, Tamara Creţulescu, Emanoil Petruţ, Emilia Dobrin, Sebastian Papaiani, Dan Ionescu, Clody Bertola, Dina Cocea, Ioana Bulcă, Toma Caragiu, Aurel Tudose, Amza Pellea, Emil Coşeru, Iurie Darie, Carmen-Maria Strujac, Constantin Rauţchi
Scenariul şi regia Gheorghe Vitanidis
Ultima parte
● 21:50 Telejurnal
● 22:00 Închiderea programului


Anunţuri
DIVERSE

● Citaţia nr. 2421/1989. Numitul Du­ca­ru Valentin cu domiciliul ne­cu­nos­cut, este chemat la Jude­cătoria Sect. 2, în ziua de 6 mai, ora 8:30, în pro­ces de divorţ cu Ducaru Livia Indira. În caz de neprezentare, se judecă în lipsă.
● Citaţia nr. 841/1989. Numitul Cristescu Mihail Cornel cu domiciliul necunoscut este chemat la Judecătoria Găeşti, ora 8, în ziua de 15 mai 1989 în proces de divorţ cu Cristescu Maria. În caz de neprezentare se judecă în lipsă.
● Citaţia nr. 2577/1989. Numitul Ştefan Gyula cu domiciliul necunoscut este chemat la Judecătoria din Galaţi în ziua de 6 mai 1989, orele 8:30 în proces de divorţ cu Ştefan Jănica. În caz de neprezentare se judecă în lipsă.

SCHIMBURI DE LOCUINŢE
● Apartament 4 camere, cu multiple dependinţe, pentru apartament 3 camere, numai ultracentral.
● Schimb 3 camere, confort sporit, Ozana, pentru două (3) camere.
● Bucureşti, două camere Drumul Taberei, cu similar Roman.
● Casă - vilă, termoficare, curte, Dristor, pentru apartament două camere bloc.

ANUNŢURI DE FAMILIE

● Florile dragostei şi recunoştinţei mamei şi bunicii noastre Maria (Bibiţa) Tatoiu la împlinirea vârstei de 73 de ani.

ÎNCHIRIERI
● Ofer de închiriat cameră mobilată.
● Caut cameră cu bucătărie şi baie, la parter sau la curte, chiria anticipat.
● Ofer cameră mobilată sau nemobilată la un tânăr intelectual sau tânără încadrată.

CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU
● Întreprinderea Ascensorul Bucu­reş­ti încadrează conform Legii nr. 12/1971, primitor distribuitor cu ges­tiune produse petroliere, materiale metalurgice şi materiale chimice diverse, cu loc de muncă în Sectorul 4 şi 6. Doritorii vor adresa cererile de încadrare sau transfer în interesul serviciului la sediul unităţii din Cal. Rahovei nr. 54, Sector 4, Bucureşti.

×
Subiecte în articol: special