x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special "Gospodinele" comerţului, în sprijinul gospodinelor

"Gospodinele" comerţului, în sprijinul gospodinelor

04 Apr 2009   •   00:00

Unităţile şi raioanele "Gospodina" din municipiul Suceava sunt cunoscute de cumpărători, preparatele şi semipreparatele pe care acestea le oferă contribuind la uşurarea muncii casnice a femeilor.



Mai multe controale şi raiduri întreprinse cu ajutorul tova­răşului Ioan Podoleanu, de la Inspectoratul comercial de stat al judeţului, au prilejuit constatarea că majoritatea "gospodinelor" sunt mulţumitor aprovi­zionate cu produse din legume, peşte, carne şi de patiserie. În urma unor controale repetate şi-a reluat activitatea şi raionul "gospodina" din cadrul alimentarea cu autoservire a magazi­nului universal "Bucovina" (raion aprovizionat de bucătăria berăriei "Carpaţi").

Manifestând interes şi cunoscând cerinţele cumpărătorilor, realizează sortimente diverse, câte 12-14 zilnic, bucătăria berăriei "Zamca" (bucătar-şef Minodora Frunză), care aprovi­zionează raionul "gospodina" de la magazinul alimentar nr. 31. "Am putea face şi mai mult pentru acest raion, ne spunea M. F. Produsele se vând, dar ar fi bine ca vânzarea să fie asigurată de lucrători ai berăriei, alimentara folosind vânzătoarea şi la alte treburi, ceea ce face ca deseori cumpărătorii să nu o găsească la raion" (n.r. - fapt care ne-a fost sesizat şi nouă, consemnându-l în ziar).

Cum preparatele de bucătărie sunt asigurate de Restaurantul "Select", discutăm cu şeful de unitate, Mihai Câmpan, şi cu bucătăreasa-şefă, Nina Andrieş, şi restaurantul solicită un volum mare de muncă, ambii interlocutori s-au dovedit foarte interesaţi de buna aprovizionare a raionului care le revine la gospodina, dorind ca şi prin aceasta să afirme priceperea.

Aici, noutăţile culinare constau în diferite preparate din porumb (sarmale şi chifteluţe din porumb), altele  din spanac (tort de spanac, miel cu spanac etc.). Numai că, pentru a le face cunoscute şi cerute în mai mare măsură de cumpărători, este nevoie ca cei răspunzători din cadrul biroului comercial etc. să facă o reclamă comercială adecvată, pre­zen­tând mai în detaliu calităţile noilor produse. Tot la "Garofiţa" se mai găsesc foi de cremşnit, coji de ecler şi de savarină, foi de plăcintă. Dacă cumpărătorii ar şti în ce zile pot găsi aici asemenea produse deosebit de căutate, nu s-ar întâmpla ca foile de plăcintă să rămână nevândute, depreciindu-se.

Se mai impun şi alte măsuri: asi­gurarea unităţilor şi raioanelor gos­po­dina cu ambalajele necesare (chese, caserole, hârtie pergamentată etc.), înfiinţarea unor secţii cu acest specific în cadrul magazinelor alimentare din cartierul "Cuza Vodă" (unde se află doar o singură unitate gospodina), aprovizionarea tuturor unităţilor şi raioanelor respective şi cu produse cum sunt blaturi de tort, tăiţei de casă, foi de plăcintă, foi de clătite, colţunaşi ş.a. Pentru ca acestea să vină mai mult în sprijinul femeilor.
Carmina Manolache - Zori noi, jud. Suceava, nr. 12294 din 1989

×
Subiecte în articol: special