x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special La Napoca, doi dinţi din faţă

La Napoca, doi dinţi din faţă

de Gabriela Bădica    |    21 Mar 2009   •   00:00

Vizita pe care bucureşteanul Ştefan Ciucă a făcut-o în Cluj la începutul anului 1989 i-a adus amintiri de neuitat. Mai precis, un proces penal, 2 ani de închisoare şi o fractură dublă a mandibulei.



În seara începutului de an, tovarăşul Ciucă savura licori fine în restaurantul Hotelului Napoca, unde era cazat. Două mese mai încolo, Dorel Haşegan lua masa alături de mai mulţi cunoscuţi. Nu presimţea că aceea urma să fie ultima seară de dragoste dintre cei doi dinţi din faţă cu maxilarul încă întreg şi întâia noapte de război prin tribunale.

Greşeala lui Dorel a fost însă cau­zată nu de dinţii-i din faţă, ci de bătaia lungă a ochilor: printre zecile de consumatori de la mese l-a remarcat tocmai pe Ştefan Ciucă, fost boxer de performanţă. Bucuros nevoie mare de-a respira acelaşi aer cu starul, Dorel s-a gândit să trimită la masa fostului performer Ciucă o butelie de vin. Reacţia nu a fost însă cea dorită şi potrivită! Ciucă s-a deplasat la masa lui Dorel, a intrat în vorbă cu el şi a pus ochii pe fru­moasa însoţitoare a lui Dorel, Ma­ria Angela Onaca. După ce femeia i-a refuzat, probabil, avansurile, a înc­e­put să înjure şi să-i jignească pe Dorel şi pe comesenii acestuia. Speriaţi, s-au retras în camera 409, unde fusese cazat bucureşteanul. La scurtă vreme, în cameră şi-a făcut apariţia şi bo­xerul. Potrivit arhivelor Tribunalului Cluj, a continuat propunerile indecente făcute Mariei Angela Onaca.

 "Mă iubesc femeile şi e moarte după mine" - ştia  Ciucă. Aşa că s-a bătut în piept plin de mândrie, decla­rând că lui nu-i rezistă nici o femeie. Greşit! Căci, nefiind femeie, Dorel i-a arătat uşa. Invitaţia i-a adus un pumn în faţă şi despărţirea iremediabilă de dinţii din faţă. Înfuriat peste măsură, a dobândit puteri şi pricepere nici măcar de el bănuite: 6 luni - certificate medical - au fost necesare pentru vindecarea fracturii duble de mandi­bulă provocate boxerului! A stat şi Do­rel în atenţia doctorilor o lună de în­grijiri medicale, interval în care a fost inclus şi timpul petrecut cu dentistul.

Cum Dorel fusese în legitimă apă­rare, doar Ciucă boxerul a dat so­co­teală penal. Doi dinţi stricăciune - doi ani de închisoare! A rămas cu unul, după recurs!

×
Subiecte în articol: special dorel