x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Rapid şi Sportul, victorii În deplasare, Steaua, succes în derby-ul etapei

Rapid şi Sportul, victorii În deplasare, Steaua, succes în derby-ul etapei

de Daniel Stan    |    30 Mar 2009   •   00:00
Rapid şi Sportul, victorii În deplasare, Steaua, succes în derby-ul etapei
Sursa foto: /Revista Sport

Liderul campionatului, Steaua, a reuşit să învingă în derby-ul etapei pe Universitatea Craiova, scor 2-1, într-o partidă în care Gică Hagi a fost jucătorul meciului, înscriind ambele goluri pentru "militari".



Steliştii se aflau într-o perioadă în care alternau meciurile din cam­pionat cu cele din Cupa Campioni­lor, iar antrenorul Anghel Ior­dă­nescu nu a forţat în faţa grupării din Bănie, deşi Universitatea a venit cu mare ambiţie în Ghencea.

Numai că nu a avut antidotul anihilării lui Hagi, care, pe fondul unei superiorităţi evidente a roş-albaştrilor, a deschis scorul în minutul 25, după un "un-doi" cu Balint. Tot Hagi avea să majoreze scorul imediat după pauză, în minutul 48, însă oltenii au ripostat şi au redus din handicap prin C. Gheor­ghe, două minute mai târziu.

De fapt, C. Gheor­ghe fusese rebotezat la ordinul politicienilor vremii, nu­mele lui din buletin fiind Ceau­şilă, unul apropiat de cel al preşedintelui ţării, Nicolae Ceau­şescu. Pe final, oaspeţii nu au mai avut puterea să forţeze, dar Pavel Badea putea da lovitura, însă portarul Silviu Lung l-a oprit cu un fault la 20 de metri de poartă. Pe atunci nu exista în regulament ca pentru fault ca ultim apă­rător să se acorde cartonaş roşu.

Totuşi, Lung nu a fost nici măcar avertizat cu "galben". Înfrân­gere, şi Craiova continua să ocupe un loc retro­gradant, 16. Ur­mă­ritoarea Ste­lei, Dinamo, s-a impus la scor în de­plasare, 7-2, cu ultima clasată, ASA Tg. Mureş, echipă care era împăcată cu soarta "matineului". Dorin Ma­teuţ a reuşit o nouă "triplă" în goana pentru câştigarea Ghetei de Aur, un trofeu la care românii erau abonaţi de mulţi ani.

Victoria şi Moreniul, în "grafic"
Surprizele etapei au fost furnizate de Rapid şi Sportul Studenţesc, în­vin­gătoare în deplasare. Giuleş­tenii au reuşit să scape pe moment de nisi­purile mişcătoare, învingând cu 2-1 la Bacău, prin golurile rea­lizate de Vi­cenţiu Iorgulescu, fratele mult mai cunoscutului Gino Ior­gulescu, şi Ciolponea.
Băcăuanii reuşiseră des­chiderea scorului, prin Tismă­naru, însă alb-vişiniii, susţi­nuţi de o galerie puternică, au întors rezultatul. La rândul lor, "studenţii" s-au impus la Galaţi, scor 1-0, prin golul înscris de Sorin Răducanu, şi sperau să prindă un loc de Cupa UEFA.

Echipele sus­ţi­nute de "Inter­ne", Victoria şi Flacăra Moreni, continuau să ocupe locurile 3 şi 4 în clasament, după victoriile în faţa lui FC Argeş, 4-2, respectiv Cor­vinul Hunedoara, 3-1. Bucu­reş­tenii nu au avut emoţii cu trupa din Trivale, Lala, Marian Pană, Culcear şi Ursea mai bifând un succes.

La Moreni, echipa formată din majoritatea foşti dinamovişti, Dragnea, Tene, Daniel Sava, Dumitraşcu sau Văidean, trecea fără probleme de o echipă ambi­ţioasă, dar rămasă doar o umbră a trupei frumoase a începutului anilor '80, construită de Mircea Lucescu. În rest, victorii ale gazdelor, Farul, 3-1 cu "U" Cluj Napoca, cu go­luri reuşite de foştii stelişti Tă­tăran şi Ştefan Petcu, şi FCM Braşov, 4-1 cu FC Olt, proaspăt internaţionalul Cigan reuşind o "du­blă", dar şi o remiză, între FC Bihor şi Inter Sibiu, scor 1-1.

×
Subiecte în articol: special