x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Sugestii, sesizări, reclamaţii: Rochii de lână livrate gata mâncate de molii

Sugestii, sesizări, reclamaţii: Rochii de lână livrate gata mâncate de molii

19 Mar 2009   •   00:00

Aceasta ar fi în mare concluzia pe care o desprindem din răspunsul trimis de conducerea Cooperativei "Drum nou" Constanţa, ca urmare a publicării în ziarul Dobrogea nouă a articolului intitulat "După un an de amânări, s-a risipit şi modelul tricotajului".



Articol în care supuneam atenţiei cititorilor faptul că o rochie de lână, comandată la unitatea nr. 1 de B-dul I.G. Duca, Constanţa, de cooperatoarea Maria Baciu, din comuna Gârliciu, a fost oferită solicitantei gata... mâncată de molii! Faţă de cele relatate, cooperativa mai sus amintită ne-a trimis un răspuns amplu, din care spicuim câteva pasaje: "S-a verificat comanda. Lâna adusă de clientă nu a fost bine degresată şi nici nu a fost vopsită uniform, ceea ce a determinat ca şi tricotul rezultat să aibă mai multe nuanţe. S-a stabilit un nou termen de probă, urmând ca în acest timp lucrătoarele să aleagă firele din restul de material rămas, cât mai apropiat ca nuanţă de rochie şi să refacă spatele confecţiei...
În toată perioada anului 1988, aceasta este singura comandă care a fost deteriorată de molii, de unde desprindem concluzia că materialul adus de clientă a avut larve de molii... În vederea rezolvării situaţiei create, clienta a fost despăgubită cu contravaloarea materialului adus la unitate, precum şi cu suma de 200 de lei, reprezentând avans la comandă. De asemenea, a fost atenţionată şefa de unitate, pentru a se evita pe viitor astfel de situaţii neplăcute".
Situaţie determinată de însăşi unitatea nr. 1 de pe B-dul I.G. Duca. Dar, după cum limpede se desprinde din răspunsul Cooperativei "Drum nou", este mai simplu să dai vina pe seama clientei. În aceste condiţii, firesc, se pune întrebare: dacă lucrurile stau întocmai aşa, de ce a fost despăgubită solicitanta? Sau care este motivul pentru care marfa adusă la unitate nu a fost ve­rificată? Cu alte cuvinte, un răspuns formal, deloc în spiritul relaţiilor de solicitudine faţă de cetăţeni.
R. ŞERBÂNESCU


"Brigada civică, în dialog cu pionierii – despre rolul legii în apărarea valorilor esenţiale ale omului" este genericul sub care membrii cercului "Prietenii legilor", de la Şcoala nr. 37 din Constanţa, au organizat recent o întâlnire-dezbatere pe teme de educaţie juridică şi la care au participat pionieri reprezentanţi ai tuturor detaşamentelor din şcoală.


Cine se opreşte în faţa panoului Asociaţiei sportive "Hidrotehnica" observă că, în partea dreaptă, sunt popularizate aspecte ale sportului de masă ("Daciada"). În stânga însă, la rubrica "Sportul de performanţă", locul este gol. Pe când popularizarea unor aspecte şi la această rubrică?


O înfăţişare nouă, în apropia­tul sezon estival, vor îmbrăca şi hotelul şi restaurantul "In­ter­naţional" din Mamaia, aflate la această oră în febra pregătiri­lor: reparaţia acoperişului, refa­cerea faţadei, intimizări etc.


De multă vreme se poartă... discuţii între ICRAL şi IJPIPS în legătură cu repararea liftului de la blocul 1 D, scara A, situat pe Str. Cişmelei nr. 1. Dar se pare că fără nici un rezultat, din moment ce locatarii, încă din luna noiembrie anul trecut, sunt nevoiţi să urce pe jos cele zece etaje ale blo­cului!


Cetăţenii din zonă ne semnalează: de mai bine de o lună şi jumătate, prin denivelarea terasamentului Străzii Ion Raţiu (la circa 100 de metri de intersecţia cu B-dul Lenin) s-a format o groapă care este continuu alimentată cu apă provenită dintr-o conductă spar­tă. O intervenţie operativă ar rezolva această problemă.


De curând, pe Strada Busuiocului nr. 5, în Constanţa, IJPIPS a deschis o nouă unitate de reparaţii pentru sifoane şi maşini de cusut (pentru acestea din urmă, lucrările executându-se, la cerere, şi la domiciliul solicitanţilor).
Dobrogea Nouă, jud. Constanţa, nr. 12596 din 1989

×
Subiecte în articol: special